Intrigi.bg Политика Към урните с няколко питиета и мутросъвети кои са ”правилните” кандидати

Към урните с няколко питиета и мутросъвети кои са ”правилните” кандидати

412
0

Делян Пеевски на предизборна обиколка в Белица. Видеото в сайта на телевизия Канал 3 подканя да бъде отворено в деня за рамисъл, когато всяка агитация е забранена. Предупрежденията на ЦИК явно не се отнасят за всички.

В същия сайт се мъдрят и предизборни агитационни текстове рекламиращи Пеевски. А на бас, че телевизията на депутата-олигарх няма да бъде глобена за тези „дребни“ прегрешения.

И една от патреотичните партии няма да бъде санкционирана, макар из страната да се провежда агресивна кампания на техен кандидат в деня за размисъл. Нма да получим отговор и за произхода на парите обилно налети в агитацията за него. Но пък и едва ли някой ще попита.

В Ловешкия, Благоевградския и Врачанския край, в някои селища – не навсякъде – на 24 и 25 май емисари на голяма политическа партия раздават безплатно водка и евтини мезета – почерпка, а не агитация, подчертават…  Споменавам три региона, защото оттам имам информация. Може и другаде да се прилага този „социален“ метод за приобщаване.

В Областни структури на МВР продължават привикванията на активисти от опозиционни партии – парламентарни и извънпарламентарни. Предлогът е, че се прави инструктаж, но всъщност се отправят предупреждения, внушения и „тънки“ намеци кои е редно да са „правилните“ победители на вота на 26 май.

Същата дейност, само че на място, извършват и мутри, представящи се за хора от екипа на известен и дискусионен кандидат за евродепутат. Те безцеремонно предупреждават бизнесмени и влиятелни хора в населените места, че е в техен интерес да осигурят повече гласове за „когото трябва“. Мутрите намеквали дебело какво ще стане с тези, на които им хрумне да се оплачат в ЦИК или МВР. И разбира се сигнали и оплаквания няма, макар местните полицейски представители да са наясно със случващото се.

От ЦИК, прокуратурата и МВР както винаги ще реагират, ако бъдат питани изобщо: „дайте доказателства“ и „няма постъпили сигнали“. И ще са прави, защото са взети всички мерки да няма сигнали и оплаквания.

След неделя всички институции, отговарящи за изборите, ще рапортуват, че вотът е минал по правилата и по-демократично гласуване не можем да си представим. Няма да има дори намек за мутрите и манипулациите. Щото не е гот да се излагаме пред чужденците. Траенето и замазването на свинщините „градят“ имиджа на България.

Петър Николов

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име