Intrigi.bg Спорт Къде са медалите? Търсят отличията на Наим Сюлейманоглу

Къде са медалите? Търсят отличията на Наим Сюлейманоглу

424
0

Близо 2 години след кончината на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу на 18 ноември 2017 г. не спират съдебните спорове за наследството му.

Двете му дъщери – Сезин и Есен Сюлейманоглу, са поискали претърсване в жилището на щангиста, за да бъдат намерени 13 броя негови медали от световни и европейски първенства, предава БТА.

Те обвиниха чичо си Мухаррем Сюлейманоглу, че е присвоил медалите на брат си и ги е предоставил на продуцента, който снима филм за Наим. Според дъщерите сред 13-те медала в неизвестност са и 3-те олимпийски медали на баща им.
От продуцентската компания обаче отрекоха и обявиха, че при заснемането са използвали макети на медалите.

Адвокатът на дъщерите Азиз Демир заяви, че на 3 октомври е било извършено претърсване от съдебен екип в апартамента в Бююкчекмедже, който Сюлейманоглу обитаваше приживе. Присъствали и адвокатката на японската дъщеря на Наим, Секаи Мори, и експерти, назначени от съда. Били претърсени шкафовете, чекмеджетата, касата, мазето, но медалите не били открити.

„Жилището на Наим намерихме в крайно запуснат вид, много от купите и грамотите бяха разпилени по пода и изпочупени. Не се откриха следи от 13-те медала, за които дъщерите сигнализираха, че са присвоени. Отворихме касата, чийто ключ беше върху нея, но тя беше празна“, каза пред турски медии Азиз Демир.

Резултат с изображение за медалите на наим сюлейманоглу

По думите му ще бъде повдигнат иск пред прокуратурата срещу лица, за които се смята, че имат ключове от апартамента.

„Знаем, че в този апартамент бе настанена майката на покойния. След това тя замина за България и научихме, че някои от приятелите на покойния щангист притежавали ключове от апартамента, че са влизали и излизали. Прозорците на апартамента бяха оставени отворени“, каза адвокатът.

„Непростимо е медалите на щангиста да бъдат търсени по този унизителен за паметта му начин, те трябва да бъдат предадени на държавните институции и да бъдат изложени в музейна сбирка, а не да обикалят по разни продукции“, допълни Азиз Демир.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име