Intrigi.bg Булевард Къде живее Делян Пеевски?

Къде живее Делян Пеевски?

1125
0

Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат полетни данни за последните три години, публикувани от сайта „Биволъ“. Днес във ВАС е насрочено дело по жалба на ГД-БОЕЦ за установяване дали депутатът от ДПС реално живее в страната, каквито са изискванията към кандидат евродепутатите, какъвто е той.

От публикуваните данни за полетите на депутата се повдигат съмнения дали Пеевски реално живее в България по смисъла на изборния закон и има ли право да се кандидатира за европейските избори. От броят на пътуванията и периодите, прекарвани от депутата извън страната, по-скоро се вижда, че той реално не живее в страната.

Според разкритията Делян Пеевски фигурира с два паспорта в полетните листи на авиокомпанията Emirates Airlines. Според нормативните възможности български граждани имат по един паспорт, но в качеството си на депутат Пеевски има право и на дипломатически паспорт.

От публикуваните списъци с полети става ясно, че Пеевски често се регистрира за един и същи полет и с двата си паспорта. Друга интересна практика е да се резервират полети в един и същи ден до различни летища, или полети в няколко поредни дни, като не е ясно за кой точно полет е използван билета и дали изобщо е използван. Вижда се още, че Пеевски лети предимно през Виена, по-рядко от Милано. Има и полети от Цюрих и Лондон.

През 2018 г. Пеевски няма обратни полети от Дубай с Emirates, но е възможно да използва друга компания. Очевидно е, че депутатът лети предимно в работните дни на Народното събрание, където изобщо не се вясва. Както всички знаят отсъствията му са по „уважителни причини“ и той си получава заплатата. Какви са причините и кое им е уважителното  може да каже евентуално Мустафа Карадайъ, който отказва да го направи, или председателят на НС Цвета Караянчева, която също мълчи по въпроса, незнайно защо.

Както знаете, нито КПКОНПИ, нито спецпрокуратурата провериха как така Пеевски си е купил чанта за над 10 бона в Дубай, или как така е спал в „Бурдж ал-Араб“ за 6000 лв. за нощ, платени с кредитна карта от КТБ.

Вижте полетите, публикувани от „Биволъ“.

Когато Делян Пеевски се е регистрирал с двата си паспорта, полетите са маркирани със синьо. При полети в един и същи ден до различни летища, или полети в няколко поредни дни в списъка има маркиране в червено.

Полети през 2018 г.

.


Полети през 2017 г.

.
.

Полети през 2016 г.

.
.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име