Intrigi.bg Мистерии Къде е Емануела и два празни гроба във Ватикана

Къде е Емануела и два празни гроба във Ватикана

620
0

Bатиканът съобщи, че двете гробници, които бяха отворени в Тевтонското гробище в Рим в сряда не са хвърлили светлина върху изчезването на италианската тийнейджърка Емануела Орланди.

Всъщност отварянето на гробниците доведе до нова мистерия, тъй като и двете се оказаха празни.

В тях трябваше да са погребани принцеса Софи фон Хоенлое, починала през 1836 г. и  принцеса Шарлот Федерика от Мекленбург, починала през 1840 г.

Но след като работниците демонтираха надгробните плочи не беше намерена дори и една кост.

Гробниците бяха отворени заради това, че семейството на Емануела Орланди получи анонимно писмо, че тялото на дъщеря им е погребано там.

Тя изчезва безследно през 1983 г. връщайки се към дома си от урок по цигулка. Тогава Емануела е на 15 години. Вече в продължение на повече от три десетилетия нейните близки търсят някаква следа от нея.

Миналата година кости, открити при ремонт на Посолството на Ватикана в Рим, разпалиха спекулации, че се касае за останките на Орланди или Мирела Грегори, друго момиче изчезнало в района през 1983 г. Но ДНК тестовете опровергаха тези теории.

Има множество теории за изчезването на двете момичета – от опит за взимане на заложници за освобождаването на терориста Мехмет Али Агджа, опитал се да убие папа Йоан Павел II, през замесен милионер, до трафиканти на хора и свещеници педофили.

Братът на Емануела твърди, че години наред по случая в Светия престол е имало омерта. „Самият факт, че ще бъдат отворени гробове, дори и да не бъдат намерени следи, говори, че Ватиканът признава възможността за вътрешна отговорност по случая”, смята Пиетро, който вече е на 60 години.

Решението за отваряне на гробниците на двете принцеси сега беше взето, след като семейство Орланди получи анонимно писмо с насоки, че тялото на Емануела може да бъде скрито сред мъртвите в Тевтонското гробище, където статуя на ангел държи книга с текст „Requiescat in Pace” или „Почивай в мир” на латински.

Но отварянето на гробовете създаде нова мистерия. Под надгробната плоча на принцеса Софи беше намерена голяма празна стая, а саркофагът на принцеса Шарлот бе празен.

Сега започва проверка на архивите на Ватикана, в опит да се разкрие какво се е случило с телата на двете принцеси.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име