Intrigi.bg Актуално КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ-ЗЛОУПОТРЕБИ!

КЪДЕТО И ДА БРЪКНЕШ-ЗЛОУПОТРЕБИ!

716
0

Банки, язовири, магистрали, културни и спортни проекти: служебното правителство разкрива злоупотреби за стотици милиони. А през това време от ГЕРБ казват на „своите“ хора: „Дръжте се до изборите. После се връщаме!“.Пълен ли е язовирът? Или е празен? Това не е философският въпрос за чашата – дали е наполовина пълна, или наполовина празна. Това е реален проблем. Става дума за язовир „Пазар дере“, за чийто ремонт управляващите от ГЕРБ са дали 2.35 милиона лева чрез държавната фирма „Монтажи“.

В подготвено за целта видео служебният министър на икономиката Кирил Петков показа празен водоем и обясни, че цените на материалите и услугите, използвани при ремонта му, са в пъти над пазарните.

Още два от ремонтираните общо 10 язовира от държавата, се оказаха празни – „Злати войвода“ 3 и „Злати войвода“ 4.“Хемус“ и други потънали милиониПреди това строителният министър Виолета Комитова разкри, че за лот 6 от недовършената магистрала „Хемус“ държавното дружество „Автомагистрали“ авансово е получило 111.5 милиона лева.

Същевременно разрешение за строеж още няма, но пък текат отчуждителни процедури. Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов не е показвал такива работи. От хеликоптер или джипка, на видеата му се виждаха чакъл, асфалт, машини и работници, с които се здрависваше – и все се кълнеше как „Хемус“, за която досега са похарчени над 2.2 милиарда лева на данъкоплатците, най-сетне ще е готова през 2024 година.

Но няма да е, въпреки кинематографията му като „строител на републиката“.Министърът на културата Велислав Минеков се кани да подаде сигнали на европейската прокуратура за злоупотреби с европейски средства по три проекта – ремонтът на столичното „Ларго“, където, по думите му са изчезнали близо 4.5 млн. евро, галерия „Квадрат 500“ и реставрацията на крепостта Яйлата. Спортното министерство под управлението на Красен Кралев е раздало на различни НПО 5.4 милиона лева по Национална младежка програма, чиито цели да са осъществяване на превенции от различни зависимости.

В управата на някои от най-големите бенефициенти са едни и същи лица, разкри „Банкеръ“. За антихазартен проект с 118 073 лева пък е отличен и виден съратник на ГЕРБ – ММА-боецът Станислав Недков-Стъки и неговото Сдружение „Българска федерация ММА“.  

 Автор: Златка Колева, фейсбук

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име