Intrigi.bg Крими „Курир“: Българската мафия избива сърби заради 20 кг кокаин

„Курир“: Българската мафия избива сърби заради 20 кг кокаин

776
1

Иван Джорджевич Жуча е последната жертва във войната между сръбската и българската мафия в Южноафриканската република, започнала, след като един от най-близките сътрудници на Джорджевич откраднал пратка наркотици, пише сръбското издание „Курир“.

59-годишният Иван Джорджевич, известен като Жуча, който във вторник е бил убит от засада в Йоханесбург, е бил един от лидерите на сръбския подземен свят в ЮАР. Според източник на вестника точно негов човек е отговорен за избухването на кървавата война в ЮАР, в която досега са убити петима сърби, а един преживя опит за убийство. Според източника всички това е станало заради кражба на кокаин от българската мафия.

„Полицията смята, че мотивът и на тази, както и на предишните професионално извършени ликвидации, са неизяснени отношения във връзка с наркотрафик. Сръбските престъпници са главните разпространители на наркотици в ЮАР и години наред тясно са си сътрудничили с българската мафия. Войната, в която са убити сръбските граждани, започнала, след като, както се смята, един от най-близките сътрудници на Жуча е откраднал 20 кг кокаин от българите“, разкрива източникът на „Курир“.

Българите предприели отмъщение и първата им мишена бил точно Джорджевич. През септември 2017 г., докато седял в колата си на паркинг на ресторант, неизвестен нападател стрелял четири пъти в него. Нищо не било взето от автомобила му, макар че при огледа полицията намерила в него много пари и лаптоп. Тежко ранен, Джорджевич е откаран в болница, където се лекувал няколко месеца. 

„Нападението не останало без последици и белези по лицето му. На всички е било ясно какво стои зад всичко, той станал по-предпазлив и пътувал само с блиндиран автомобил“, казва източникът.

След опита за ликвидирането на Джорджевич продължила серия от разчиствания на сметки, при което бяха убити Милан Джуричич Мики, издирван от Сърбия за убийството на Желко Ражнатович Аркан, Дарко Кулич, Джордже Михалевич, Югослав Смилкич, пише сръбското издание.

„Междувременно беше ранен и сътрудникът на Джорджевич, който бил откраднал дрогата от българите и заради когото избухнал конфликтът. Според някои информации разчистването на сметки е довело до конфликт и вътре в сръбския подземен свят, защото никой не искал да бъде убит заради чужди глупости“, казва източникът.

Dnes.bg припомня, че Джордже Михалевич беше съпруг на Мис България 1998 Наталия Гуркова. Той беше бе разстрелян през септември 2018 г. на светофар в Йоханесбург, Южна Африка. Михалевич беше известен и като Джордж Холивуд заради чара и страстта си към лъскавия живот. За бизнеса на черногорския бизнесмен през годините имаше много съмнения за връзки с подземния свят. Публично известно беше, че той се занимава с търговия с диаманти и имоти.

Иван Джорджевич е бил застрелян, след като пристигнал с блиндирания си мердесец в луксозния комплекс в Йоханесбург, в който живее. В момента, в който спрял, до него се приближили двама нападатели с автоматично оръжие. Той се опитал да избяга, но не успял. На мястото са открити 26 гилзи. 

„След ликвидацията нападателите са се върнали в своето BMW и след няколко километра са го подпалили. По същия начин през миналата година е бил убит и Дарко Кулич“, съобщиха южноафриканските медии. В опожарения автомобил е открита и изгоряла пушка.

„Курир“ припомня за южноафриканския таен агент Джордж Дарманович, който беше убит на 6 май 2018 г. в Нови Белград. Смята се, че той е бил двоен агент с отлични контакти от двете страни на закона. Освен че е работил за бившите югославски тайни служби, той е събирал информация и като таен агент на ЮАР, а е бил и в изключително близки отношения със сръбския подземен свят в Йоханесбург. Бил е „гений с невероятна способност изключително подробно да помни информация, но и да се преструва на най-добър приятел, за да влезе в контакт с лицето, което го интересува“. „Беше интелигентен, но имаше могъщи врагове. В подземния свят и в разузнавателните среди го наричаха Месаря или Дявола“, казва източникът на „Курир“.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/top-novini/2019/04/11/kurir-bylgarskata-mafiia-izbiva-syrbi-zaradi-20-kg-kokain.407305


Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Ако имаш упорити гъбички по краката ,не чакай да ти паднат ноктите.Ако нищо не помага да се спасиш от тях -не губи надежда -опитай с този мехлем премахва ги завинаги https://bit.ly/2Y86LDe

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име