Intrigi.bg Политика Култовият ваксиниран депутат от “Възраждане” проговори: Eдна мисирка ни гонеше из кулоарите

Култовият ваксиниран депутат от “Възраждане” проговори: Eдна мисирка ни гонеше из кулоарите

170
0

Във Фейсбук депутатът Николай Дренчев от ПП „Възраждане“ коментира репортажа на БТВ на тема „ковид ваксини и зелен сертификат“, в който участва. Припомняме, че първоначално той твърдеше, че докато няма опрян пистолет в челото, няма да се ваксинира, а впоследствие се оказа, че още миналата година се е ваксинирал с „Янсен“.

По повод противоречието, ето какъв коментар направи Дренчев в своя профил. Публикуваме целия текст без редакторска намеса: Преди първия протест срещу ограничителните мерки, организиран от Възраждане на 14 май 2020, НОВА ТВ излъчи в най-гледаното си време, когато всяка секунда в ефира има баснословна цена, мащабен поръчков материал срещу Костадин Костадинов.

Днес – три дни преди очаквания най-голям протест против мерките – БЪВ също пусна в най гледаното време поръчков репортаж срещу Възраждане. Властта уж се сменя, но методите ѝ и приоритетния ѝ враг – Възраждане остават същите! В петък – деня, когато депутатите на Възраждане работеха активно защото бастионът на народовластието – парламентът – беше под обсада и в крайна сметка падна в плен нa схемата за ограничаване на достъпа до него на граждани, на експерти и на депутати, една мисирка от БТВ ни гонеше из кулоарите с въпроси за ваксините.

Репортажът, който са сглобили редакторите на въпросното предаване е далеч и от истината, и от журналистическата етика. С тях скоро ще се видим в съда, но днес, за пореден път ще повторя това, което казах и пред камерата на БТВ но от нарязването на репортажа не става ясно, това, което съм казвал винаги и може да го чуете от всеки един от Възраждане: Изборът дали и с какво някой ще се лекува / профилактира / ваксинира е негово лично право и каквито и да са неговите решения – от тях не трябва да произтичат привилегии или да бъдат обект на санкции. Много хора се ваксинираха – някои по принуда, други по убеждение.

Между всички нас – ваксинирани или не – трябва да има съгласие и взаимна загриженост – и здравето ни и за правата ни. Лично аз считам, че отнемането на основополагащи човешки права, за които човечеството се е борило в продължение на хилядолетия – е по-опасно от всякаква епидемия. Рано или късно всички ще умрем, това е неотменен факт.

По-важно от това как ще умрем е как ще живеем. Само след три месеца (за ваксинирате с Янсен – след два месеца) всички „сертификати“ отново няма да важат, и притежателите им ще бъдат принуждавани да се инжектират с поредната доза. Светът – свободният свят, какъвто беше съвсем до скоро – ще бъде превърнат в затвор, какъвто ние от по-старото поколение го помним от времената на желязната завеса. Борбата – и за здравето, и за разума, и за правата на човека продължава и тепърва ще навлиза в решителната си фаза. Горд съм, че ще съм част от тази борба в редиците на ВЪЗРАЖДАНЕ, против страха и на страната на разума!

Почти една трета от депутатите на „Възраждане“ са ваксинирани срещу COVID-19. Става въпрос за четирима депутати – нещо, което потвърди още в петък, 7 януари, лидерът на формацията Костадин Костадинов.

Още преди това потвърждение обаче от bTV са направили серия от интервюта с народни представители на партията по темата. От телевизията твърдят в свой материал, че секретарят на партията Николай Дренчев е ваксиниран. Дренчев обаче е цитиран да казва следното:

„Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам“.

След като бива изрично питан дали е ваксиниран, Дренчев отговаря, че личният му здравен статус не е нещо, което би обсъждал по телевизията. Преди това на него му е зададе въпрос и какво значи, ако има сертификат, в който пише, че на 19 август си е поставил ковид ваксината „Янсен“. „Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор“, гласи отговорът.

„Съжалявам, че съм се ваксинирал. Не считам, че имам зелен сертификат, защото знам, че той в рамките на 2 месеца за хората, избрали „Янсен“, ще изтече“, каза още Дренчев. Той признава и, че родителите му също са ваксинирани срещу коронавирус. От думите му излезе, че той и близките му се ваксинирали за лична сигурност, но уточни, че е за „спокойствие“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име