Intrigi.bg Булевард „Куин“ с втори концертен албум без Фреди

„Куин“ с втори концертен албум без Фреди

224
0

Проектът е с новия им вокалист Адам Ламбърт 

Световното турне на бандата е отложено за догодина

На новия диск на “Queen” – “Live Around The World” е добавено: “Queen + Adam Lambert”. Това е името на вокалиста, победител в един от сезоните на американското телевизионно шоу “American Idol”, който пее с бандата от 10 години.

Проектът потвърждава, че основателите на “Queen” – Брайън Мей и Роджър Тейлър – не напразно са поканили този млад талант в ролята на гост-вокалист. Адам Ламбърт има висок, нервен, размахващ тенор, напомнящ на Фреди Меркюри, който живееше на сцената не без пози и самолюбие, но много искрено, пламенно и яростно.
Всъщност Мей и Тейлър вероятно не изискват от него да демонстрира собствената си индивидуалност, защото нямаха добро партньорство с предишния си гост – култовия вокалист Пол Роджърс. Заедно с него те записаха първия албум на “Queen” без Фреди Меркюри през 2005 г. и на корицата му е изписано “Queen + Paul Rogers”, а заглавието бе “Return of the Champions”. Но “завръщането” всъщност не се получи. След друг албум, вече студиен, общността се разпадна и “Куин” покани уж за временна работа Адам Ламбърт, с когото обаче продължават да работят.

Световното турне “Queen + Adam Lambert”, което трябваше да започне тази година, беше отложено за 2021 година. Жалко, че басистът Джон Дийкън, все още отказва да участва в делата на групата след смъртта на Меркюри.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име