Intrigi.bg Спорт Кубрат „нокаутира“ Парламента, бие се отново в края на годината

Кубрат „нокаутира“ Парламента, бие се отново в края на годината

111
0

Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев е ухажван да влезе в политиката. През юни миналата година той даде заявка за своя партия, но тази идея отпадна. 

„И тогава, и сега го казвам – не мога да бъда изкушен нито от политиката, нито от каквото и да е. Моето изкушение е да бъда единствено в България, защото това е моята родина. Спрях се, защото не обичам нещата да се случват бързо и да е припряно. Ние лесно можехме да направим партия, почти всичко беше готово. За мен не е важно аз да вляза в политиката, важно е да има смисъл от това нещо“, каза Кубрат Пулев за „България сутрин“ по Bulgaria on Air.

Според него на два ринга не може да се играе. „Винаги съм бил човек на принципи, човек, който, когато прави нещо – го прави, както трябва, или изобщо не се занимава. Не обичам неща, които се правят, колкото да отбием номера. Канили са ме много пъти в политически проекти, от години наред ме канят, включително и в момента. Може да ме привлече проект, който е силен и е в интереса изцяло на България. Виждате днешната ситуация в политиката – българинът е обезверен, политиците са като съвсем отделно ядро от българския народ“, призна Пулев. 

По думите му най-важната институция у нас – парламентът, се е превърнал в говорилня и трибуна за реклами: „Хората виждат и разбират всичко и именно заради това те са обезверени. За съжаление, физическите саморазправи в парламента стигнаха дъното. Това са кавги, които не отиват на тази институция и на тези хора, които са поставени от народа там. Депутатите са безотговорни и го превърнаха в игра кой кого да надцака. Всичко това, което се случва, връща България назад“, категоричен е най-добрият ни боксьор в тежка категория.

„Спортистите ни тренират в мизерни условия за днешната действителност. Всяко едно такова нещо демотивира състезателя. От финансова гледна точка на много от тях им е трудно. Това беше една от причините да не отида в националния отбор. Във всеки един сектор в България е така – абсолютен хаос и никакъв професионализъм“, призна Кубрат Пулев.

Попитан колко тежка всъщност беше загубата от Дерек Чисора, той отговори: „Не го чувствам като загуба. Преодолявам ги много лесно. Спортът е това – да отидеш и да опиташ. За мен беше важно, защото имам толкова фенове, представлявам България. Следващият мач ще е към края на годината. Не е ясен съперникът.“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име