Intrigi.bg Политика Крум Зарков: Корнелия Нинова не може да съчетава двата поста на партиен...

Крум Зарков: Корнелия Нинова не може да съчетава двата поста на партиен лидер и на вицепремиер

118
0

”Всяка политическа сила като БСП се стреми да е в управлението и нямаме право да се оплакване. От политическата криза можеше да излезем само ако направим правителство без ГЕРБ и БСП. Кабинетът трябва да си напомня как се стигна до гласуването му – с желанието на хората за промяна. Ако допуснем скандал, то правителството няма да има легитимност.

Трябва да се каже ясно къде са отишли парите по строежа на АМ „Хемус“. Ако това не се случи, ще е поредният скандал фишек и нищо няма да се случи“. Това заяви депутатът от БСП Крум Зарков пред БНР.


„Ако се върнем с годините назад, няма да ни стигне един ден да изброим скандалите като КТБ. Човекът, който е носил парите със сакове е задържан. Прокуратурата обаче дава сигнали, че не е много заинтересувана. Нека вместо обвинението и МВР да се карат, да се състезават за разкриването на престъпления. През последните 32 години винаги е имало подобна война с малки изключения“, каза още Зарков.


„БСП има специфична мисия в правителството на социален вектор. Тя ще го направи, но само донякъде. Партията може да е втора по големина в правителството, но е четвърта на изборите. Трябва много да внимаваме да не отнесем негативите от управлението на това правителство. Такъв риск да не може БСП повече да се изправи съществува. Партията трябва да покаже на Кирил Петков и Асен Василев, че в обществото ни е необходима подкрепяща изпадналите слоеве политика. Добре звучащите планове за повишаване на покупко-способността остават само приказки. Докато огромна част от българското население, за което 30 или 50 лева са крупна сума, няма какъв изборен кодекс да пишем. Спирането на кражбите е само първата стъпка. Аз също подкрепих факта, че Корнелия Нинова ще стане вицепремиер в правителството, но тя не може да съчетава двете огромни задачи – на министър и на човека, който трябва да вдигне БСП. Няма такъв човек. Същевременно местните избори чукат на вратата догодина и те ще са съдбоносни за БСП. На 22-ри януари трябва да се констатира оставката на Корнелия Нинова и да се отвори процедурата за пряк избор. Ще е гротескно, ако конгресът поиска оттеглянето на оставката на Корнелия Нинова. Аз имам различна представа за това, какво да прави председателят на левицата. Необходим ни е силен ляв завой, както и влизане ребром в големите въпроси на 21-ви век, свързани с преразпределенията на благата. Политиката често конюнктурно понятие. Не си правя излишни илюзии за това правителство. Това заяви, че ще е прагматично“, коментира депутатът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име