Intrigi.bg Крими Кристина, която закла децата си – убиец или жертва?

Кристина, която закла децата си – убиец или жертва?

403
0

Кристина от Сандански, която закла двете си родни деца, убиец или жертва е? Това се питат хората в цялата страна, след като разбраха нейната история.

Оказа се, че 32-годишната жена е подавала сигнали в полицията за домашно насилие. Тя е разказала, че е жертва на многократни побоища от страна на съпруга си.

Разбра се кой е бащата на дечицата, заклани от майка си в Сандански СНИМКИ

За днес в Районния съд в Сандански е било насрочено дело, заведено от бащата Георги срещу Кристина за родителските права. Възможно е това също да е провокирало майката, смятат разследващите.  

Близки на Георги: Кристина уби децата си, защото е шизофреничка, родителите  й криеха | Днес.dir.bg

Кметът на Сандански също каза, че е разбрал от близки за проблеми в семейството. „Следствието ще докаже, но очевидно има някакъв тежък, сериозен семеен проблем, който е довел до това решение на един от двамата родители, ако евентуално са те, натам вървят нещата и наистина трудно може да се опише и с думи, трудно може и да го асимилираме“, заяви Атанас Стоянов.

Кристина, която закла децата си - убиец или жертва?

Психиатрична експертиза ще установи състоянието на родителите преди престъплението. „Със сигурност има някакво психично разстройство, някакъв психичен проблем при жената и е било редно да му се обърне внимание, това е, изпуснат е моментът. До колкото разбрах, тя е открита в ступор след деянието, тоест най-вероятно съзнанието й е било замъглено и тя не е осъзнавала действията си“, коментира психологът д-р Десислава Безинска-Шеинкова.

„Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата“. Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване, предава Нова тв. Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози. Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване. „Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да прекаляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова – психолог и психотерапевт.

Убийството на  деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания.

Каквато и да е истинската причина обаче, решението й не е обмисляно дълго време. „Аз разбрах, че мъжът й я е намерил в съзнание на ступор… надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът.

Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите.

Преди 11 години трагедия като тази в Сандански се разигра и в гърменското село Осиково. Тогава баща уби по жесток начин двете си деца на 5 и 8 години, след което запали къщата си, а съпругата му едва оцеля след получените изгаряния, но месец по-късно тя почина.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име