Intrigi.bg Крими Криминалистът Ботьо Ботев за Стайков: Банално скалъпена история

Криминалистът Ботьо Ботев за Стайков: Банално скалъпена история

393
1

Логически погледнато, отвличането и побоя над Стайко Стайков ми изглежда една банално скалъпена история, протичаща с несериозно отразяване на някои фактологии.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев. В същото време адвокатът на Стайков обясни пред бТВ, че клиентът му е бил отвлечен от представители на служители на МВР.

,,Той твърди, че е бил отвлечен, обаче кога е бил отвлечен? Кои знаят за отвличането му? Нима през цялото време, откакто се издирва, той не е поддържал връзка с най-близките си? Смешно е да се смята, че не е знаел, че е издирван. Тук реално има хипотеза, която почива на бледи неща, далечни от истината“, обясни Ботев.

,,Винаги съм казвал, че издирването е била ахилесовата работа на криминалната работа. По една или друга причина тази дейност се подценява, а тя е съществена.  В тази връзка съм убеден, че при провеждането на една наистина целенасочена работа по издирването му, резултат щеше да има и Стайков щеше да бъде заловен. По отношение на процеса на издирване смятам, че законодателно проблем няма. Въпросът по-скоро опира до професионализма, свързан със събирането на данни и информация за издирваното лице. Самата дейност е латентна, просто не се търси отговорност за нея“, обясни още криминалният експерт.

,,Онези неизвестни, които работят денонощно са достойни за уважение и почит, но всяко стадо си има мърша. Това просто е брутално, нагло и недопустимо. Още в самото начало те са били нечисти. Та това е било жив рекет. Дори е обидно да се коментира“, заяви по темата със задържаните за корупция служители на 4-то РПУ Ботьо Ботев.

„Той ми каза, че е бил отвлечен от лица, представили се за служители на МВР. Не е редно, когато едно лице не е добре и изпитва страх за живота си, да се занимава с полицията. Смятам, че в случая сме реагирали адекватно. Подали сме сигнала на другия ден“, това заяви пред бТВ адвокат Любомир Таков, който защитава Стайко Стайков.

Таков каза още, че клиентът му няма предявено обвинение до този момент, а по закон би следвало вече да се предяви такова искане за постоянна мярка за задържане под стража.

 „Обади ми се приятел на Стайков, който ми каза, че е нападнат. Състоянието на Стайков беше тежко. Първата ми грижа беше да осигуря правната му защита. Уведомих го, че е издирван и той пожела да съдейства“, разкри той.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

  1. Да си кажа честно една приятелка ми препоръча диетичния спрей,веднага го поръчах,мъжът ми също ме поддържаше – резултатите не закъсняха!Много се радвам ,че не се мъчих с разни диети,каши,листа от зелка,елда и др.такива щуротии.Дебеланки ,не се отчайвайте !Има вълшебна пръчица,която ще ви помогне отново да живеете !http://bit.ly/2oVFkiq

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име