Intrigi.bg Спорт Красен Кралев разкри какъв проблем стои пред построяването на новия стадион на...

Красен Кралев разкри какъв проблем стои пред построяването на новия стадион на ЦСКА

696
0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев коментира плановете за новия стадион на ЦСКА и разкри, че няма пречки да се строи в рамките на частта със сегашния „Българска Армия“, но ще има проблем с паркинга, планиран около бъдещoто съоръжение, пише „Блиц Спорт“. Той добави, че все още се търсят терени, където да бъде построен национален стадион, с който България ще кандидатства за Мондиал 2030.

„С ЦСКА работим много добре заедно. Проектът е съвместен, но нека преди да е приключила процедурата да не говорим. Може да се строи в рамките на частта със стадиона, но не извън нея, говорил съм с главния архитект. Истина е, че ще има проблем с паркинга, който искат да направят, но трябва да видим какъв проект ще се входира в Столична община. И аз искам да го видя проекта на ЦСКА, с който „армейците” ще кандидатстват и заедно да направим”, сподели Кралев пред журналисти.

„Този стадион няма да участва за кандидатурата на Мондиал на България. Това е клубен стадион. За София ще изградим национален стадион, който ще е за целта. Ние притежаваме стадион „Българска армия”, а ЦСКА иска да инвестира в него. Няма никакви проблеми, а този път, който трябва да се извърви, е просто чиста формалност. Дано съвсем скоро това нещо да приключи. Оглеждаме терени къде можем да построим новия национален стадион. Засега не мога да ви кажа къде ще бъде той”, допълни министърът.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име