Intrigi.bg Свят Край на последната надежда за Брекзит за спразумение с ЕС

Край на последната надежда за Брекзит за спразумение с ЕС

255
0

Тази вечер Британският парламент отхвърли променената сделка за Брекзит на министър-председателката Тереза Мей. С тоова угасна и последният шанс за излизане на Великобритания от ЕС със споразумение.

Депутатите в Камарата на общините гласуваха с 391 на 242 против допълненията към подписаното от Мей и 27-те лидери в ЕС споразумение, което те вече веднъх бяха отхвърлили с мнозинство от 230 гласа.

Тереза Мей отправи молба към депутатите да подкрепят споразумението й за излизане от ЕС. Тя предупреди, че „ако тази сделка не бъде приета, тогава Брекзит ще бъде изгубен“, съобщи Асошиейтед прес.


Преди дебатите в Камарата на общините, преди ключовото гласуване тази вечер, тя каза, че е получила от ЕС „подобрения“ на сделката, която депутатите отхвърлиха през януари.

Главният юридически съветник на британското правителство Джефри Кокс заяви пред парламента, че народните представители трябва да вземат политическо решение дали са склонни да приемат гаранциите на сделката за Брекзит, предаде Ройтерс.


Главният преговарящ на ЕС Мишел Барние каза по-рано, че без сделка няма да има преходен период.

„Слушам дебата в Камарата на общините – като че ли има опасна илюзия, че Великобритания може да се облагодетелства от преходен период при липсата на споразумение за напускане. Нека бъда ясен – единствената законова база за преходен период е споразумение. Липса на споразумение за напускане означава липса на преходен период“, написа той в туитър.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име