Intrigi.bg Крими Крадци по бански атакуват плажове по Черноморието

Крадци по бански атакуват плажове по Черноморието

338
0

Започнаха набезите на плажните крадци в Бургаско. В РУ Несебър е получен първият сигнал от двама българи – на 21 и 24 г., които около 10,30 часа до „Кики Бийч“ в Слънчев бряг отишли на плаж, като си оставили раницата без надзор. В нея носели 2 телефона, лични документи и дебитни карти. Момчетата влезли да се къпят в морето и като се върнали, багажът липсвал.

Това е първият случай на кражба от плажа в Слънчев бряг за тази година, а крадците се издирват.

Флагман.бг припомня обаче някои важни съвети към летовниците, които искат да прекарат почивката си по незабравим и приятен начин. Не носете на плажа скъпи вещи, не слагайте ПИН кода на картата при нея, както много често правят жените, или пък не си сваляйте златните накити в портмонето от страх да не ги изгубите в морето. Най-добре е тези вещи да бъдат на по-сигурно място.

Обикновено крадците имат стратегия и атакуват плажа по бански, за да се слеят с обстановката. Те уж обикалят небрежно между шезлонгите и чадърите или пък си постилат хавлиите много близо до летовниците, а всъщност дебнат за разсеяни туристи, които оставят вещите си без надзор.

Обект на набезите са основно чужди туристи. От полицията обясняват, че на плажа е много трудно да разпознаеш опитните крадци от обикновените летовници и затова препоръчват да внимаваме какво носим със себе си докато сме на плажа. Скъпи телефони, таблети, часовници, слънчеви очила, бижута, пари – възможна плячка за обирджиите.

Не се предоверявайте също така да оставяте багажа си при непознати, а по-скоро бъдете изключително бдителни. Може да се окаже, че сте оставили багажа си именно при крадците. Защото те по нищо не се различават от летовниците, а понякога дори изглеждат твърде невинно.

По-бдителните туристи дори търсят помощ от спасителите, които по-често не отказват да наглеждат багажа им.

И още един съвет – добре огледайте хората около вас на плажа, за да можете при евентуална кражба да дадете описание на разследващите полицаи.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име