Intrigi.bg Крими Крадци биха възрастна жена с бокс и мотика във Видинско

Крадци биха възрастна жена с бокс и мотика във Видинско

896
0

Пореден случай на пребит и ограбен възрастен човек. Двама мъже биха жена с бокс и мотика, за да й вземат парите. Единият от нападателите е престъпник с условна присъда. Преди няколко месеца възрастен мъж от село Динково беше душен и ограбен от същия крадец

Ужасът за 69-годишната Марийка от видинското село Дреновец започва към 04:00 часа през нощта.

„Крадците действаха много хитро. Първо са упоили кучето. Светнах всички лампи и нямаше никой. По едно време започна блъскане по вратата и счупиха стъклото. Започнаха да ме бият“, разказа потърпевшата Марийка Асенова.

Двамата мъже нахлуват в дома й. Въоръжени са със собствените й мотики и започват да я бият. Възрастната жена не успява да види лицата им, защото крадците носят маски. 

„Счупиха разни неща. Биха ме с всичко, каквото им попадаше под ръка. Удряха ме най-вече  с юмруци. Потече ми кръв от главата. Не можех да реагирам”, сподели още възрастната жена.

Двамата обирджии попитали Марийка къде са парите и златото.

„И те може би нямаше да ги намерят, ако не бяха започнали да ме бият и със стола. Дрехите паднаха от него и видяха чантата ми”, допълни жената.

В нея имало около 450 лева, пари на пенсионерския клуб, както и 150 лева на нейна близка.

Марийка се обажда на полицията. Само след няколко часа нападателите са заловени. И двамата са на 18 години. Единият от същото село, а другият от съседното село Динково.

„Единият е криминално проявен и има условна присъда за грабеж от декември миналата година, а другият не е осъждан. Условната му присъда е три години лишаване от свобода” ,заяви говорителят на Окръжната прокуратура във Видин Владислав Влашев.

Възрастните хора в района се страхуват, че другият нападател може да не влезе в затвора.

„Има самотно живеещи стари хора. Повечето от тях са жени. Селото ни е голямо.Тук живеят близо 1400 души, застаряващо население“, заяви кметът на село Дреновец Надя Иванова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име