Intrigi.bg Куриози Кошмар: Рибар хвана пираня в наш язовир

Кошмар: Рибар хвана пираня в наш язовир

886
0

Рибар улови нехарактерната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир \’\’Пчелина\’\’. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов.

„При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена. Когато видях зъбите ѝ си казах, че това е нещо необичайно\’\’, разказа Горки Гоцев пред Нова телевизия. Веднага се обадил на други рибари. Всички погледнали с недоверие пиранята.

„Казаха, че има риба със зъби. Това беше цялата работа. Съвсем нормално, някой я хвърлил, той я хванал и готово\’\’, коментират рибарите.

Горки прибра хищната риба във фризера, за да я препарира и да му остане за спомен.

Единственото обяснение за наличието на хищната пираня, чието обитание са водоемите на Южна Америка, е, че е била изхвърлена в язовира.

„Хипотезата, която можем да приемем, е, че на някого му е омръзнало да я държи в аквариум и е решил да я изхвърли. Предполагам, че е единичен вид, без репродуктивни способности и не представлява някаква заплаха за екосистемата”, коментира д-р Николай Инков от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Местността Пчелина е любимо място за отдих на много разградчани. Въпреки че слухът за уловената пираня се е разпространил много бързо, хората не се страхуват и продължават да плуват във водите на язовира.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име