Intrigi.bg интриги Кошлуков иска друга дата за вота, на 11 юли е финалът на...

Кошлуков иска друга дата за вота, на 11 юли е финалът на Европейското

455
0

Ако има някой, който да е недоволен от потенциалната дата за предсрочните избори – 11 юли, то това е генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

В публикация на профила си във Facebook Кошлуков поиска друга дата за провеждане на вота, защото на 11 юли трябва да се проведе финалът на Европейското първенство по футбол.

„БНТ е закупила правата за излъчването му, срещу значителна сума. Също така имаме сключен договор с УЕФА, който ни задължава да излъчваме определен брой срещи, финал, полуфинали и т.н. На трето място имаме сключени търговски договори за реклама, също на голяма стойност. И ако това дотук засяга само нас, в БНТ, то футболните запалянковци в България са стотици хиляди, вероятно дори милион и повече българи ще искат да гледат финала. Може би не е лоша идея да се определи друга неделя за изборите, било предната на 4-ти, било следващата на 18-ти“, пише в публикацията си Кошлуков.

Генералният директор на БНТ все пак потвърждава, че телевизията ще се съобрази с всяко решение за датата на изборите, но специално моли да се помисли и за интересите на телевизията и на феновете.

Ако все пак датата за вота остане 11 юли, има голяма вероятност тя да бъде атакувана, както се случи с датата за предишния вот, който съвпадна с католическия Великден.

Според тях тогава, това създаваше опасност за ниска активност в чужбина. Всъщност се оказа, че вотът извън България бе един от най-високите през последните години.

Засега тази дата не е официална, макар президентът Радев да я определи като най-вероятната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име