Intrigi.bg Актуално Коронавирусът, концертите, фестивалите и кога се предвижда да се възобновят според здравните...

Коронавирусът, концертите, фестивалите и кога се предвижда да се възобновят според здравните експерти

374
0
Crowd partying at a music gig

От няколко седмици сме си вкъщи и колкото и креативност и позитивизъм да влагаме в опитите си да направим ежедневието си по-интересно и забавно, все повече ни липсва социалният живот.

Срещите с приятели в парка, киното и театрите, ресторантите и клубовете – всички те ни липсват. Но от всичко като че ли най-много копнеем да идем на концерт и да послушаме някои от любимите си изпълнители или групи на живо.

Несъмнено ще дойде и този момент, но трябва да имаме търпение, защото някой от дейностите, за които мечтаем, май ще се възобновят на много по-късен етап, отколкото ни се иска.

Снимка 475806

Източник: iStock

Според NME концертите и фестивалите ще са последната част от връщането към нормалния живот, след като отмине пандемията от коронавирус. В скорошно събеседване, организирано от New York Times, медицински здравни експерти дават своите прогнози на фона на положението, в което се намираме в момента.

Те предвиждат, че концерти и фестивали ще можем да посетим не по-рано от лятото на 2021 г. Според тях дори по-реалистично е да се каже, че първите такива събития ще се случат чак през есента на 2021 г.

Несъмнено завръщането към нормалния живот ще се осъществява на етапи. В първия се очаква да започнат работа хората в строителството, производството и офисите, където може да се спазва физическа дистанция на работното място. Едва когато се почувстваме по-сигурни и правителствата вдигнат рестрикциите, едва тогава може да се говори за постепенно отваряне на ресторанти, кина и спортни зали.

Ще се наложи обаче да избягваме големите събирания за известно време, което означава, че възобновяването на концертите и музикалните фестивали ще се случи едва в последния етап от връщането ни към нормалния живот.

Снимка 464980

Източник: GettyImages

Според здравните експерти, организаторите на събития трябва да гледат по-реалистично на ситуацията и да се откажат от мисълта, че плануваните от тях изяви ще се случат до края на годината. В това число не влизат само концертите и фестивалите, но и конференциите и спортните събития.

„Реалистичната прогноза е, че това ще стане най-рано през есента на 2021 г.“, категорични са експертите.

За съжаление се очакваше една силна година за музикалния свят, с толкова много планувани, обявени и дори разпродадени турнета за милиони долари по целия свят. Само с турнетата на Елтън Джон, Били Джоел, The Rolling Stones и Guns N’Roses, приходите от продажбата на билетите трябваше да надхвърлят 12 милиарда долара.

Снимка 475805

Източник: iStock

Да се надяваме, че прогнозите на здравните експерти няма да се сбъднат и по-скоро ще имаме възможност се бутаме в шумни тълпи от екзалтирани фенове, докато се наслаждаваме на мечтаното изпълнение на живо на някой от любимите ни изпълнители.

Автор:Ивелина Тодорова

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име