Intrigi.bg Актуално Коронавирусът в България

Коронавирусът в България

697
0

Общо 44 са новите случаи на заразени с коронавирус да изминалото денонощие, съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб Димо Димов. Това сочат данните от проведени тестове на 1126 души.

Общият брой на заразените е 1955. Повишена е активността в Благоевградско заради огнище в Сатовча, където са предприети противоепидемични мерки. От заразените 389 са в болници, а 56 от тях са в интензивни отделения.

Три са новите случаи на заразени медици.

Излекуваните са 444, починалите остават 90, колкото и вчера към 17 ч.

Огнището с коронавирус в община Сатовча е в село Осина, съобщи БНР. Инфектирани са две семейства в съседни къщи. Заразата е тръгнала от онкологично болна жена, която се е лекувала в столичната болница „Св. Иван Рилски“, и е починала в дома си.

Заразените са 10, от които 3-ма са в болница, 7 са без симптоми и се лекуват в къщи.

„Ако има нови случаи на заразени ще поставим цялото село под карантина“, каза пред радиото директорът на регионалната здравна инспекция д-р Калоян Калоянов. Той определи състоянието на заразените като стабилно. В късните следобедни часове се очакват резултати от пробите на контактни лица.

Кметът на общ7ина Сатовча Арбен Мименов увери, че всеки ден се цялото село и отделно – най-посещаваните обекти: – магазини, здравна служба. Той е настоявал цялото село Осина да бъде поставено под карантина, от РЗИ обаче засега не предприемат тази мярка.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име