Intrigi.bg Актуално Коронавирусът в България: Два нови случая в София, Борисов свиква съвет по...

Коронавирусът в България: Два нови случая в София, Борисов свиква съвет по сигурността

367
0

Kоронавирусът COVID-19 вече е в столицата на България, след като във вторник вечерта националният щаб за борба с болестта съобщи, че в София има двама заболели – мъж на 77 г. и съпругата му – на 66 г. Двамата са настанени в болницата за спешно лечение „Пирогов“.

Така градовете, в които има регистрирани болни от коронавирус са три.

По-рано днес бяха направени повторни изследвания на осем проби от Плевен и Габрово – досегашните огнища на заразата, които показваха съмнения за зараза . Те обаче се оказаха отрицателни по данни на здравните власти.

От щаба обявиха, че крутите мерки извън двете огнища на болестта, са излишни и предложиха да бъдат облекчени. Това изглежда, че ще засегне и въведената преди дни пълна забрана за провеждане на културни събития в цялата страна, макар че все още не е известно дали тя ще бъде отменена изцяло.

Резултат с изображение за „Коронавирусът в България: Два нови случая в София“

Останалите доказани случаи на болни от COVID-19 са четири – двама мъже в Плевен и две жени в Габрово. Всички те са в добро състояние.

От неделя болниците в Плевен и Габрово са поставени под карантина и приемат само спешни случаи. В двата града заниманията във всички учебни и детски заведения са спрени, отменени са всички публични събития, на които може да се очаква струпване на повече хора.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име