Intrigi.bg Политика Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

361
0

Соцлидерката Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП.
В словото си тя е поискала бърз конгрес, на който да стартира процедурата за пряк избор на лидер. Вътрешната опозиция на Нинова пък поискала оставката на цялото Изпълнително бюро, пише „24 часа“.

По устав пленумът трябва да избере временно изпълняващ функцията председател на партията, който да поеме функцията на Нинова до провеждането на преките избори. Ръководството обаче се обявило против избора на временен лидер. Така Нинова ще е в оставка след конгреса, който трябва да се проведе до 15 дни. До форума щяла да си остане председател.

На пресконференция вчера Нинова обяви, че ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.

Тя добави и че стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите.

Въпреки това обаче Нинова заяви, че ще се кандидатира отново за лидер на червените, когато бъдат изготвени правилата и бъде стартирана процедурата за избор на нов председател.

За пръв път новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила – пряко от всичко партийци.

Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати, обясни в деня след изборите Нинова.Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име