Intrigi.bg Политика Корнелия Нинова призова Георги Гергов да напусне БСП

Корнелия Нинова призова Георги Гергов да напусне БСП

299
0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова бизнесмена и председател на пловдивската организация на социалистите Георги Гергов да напусне партията. Миналата седмица Гергов поздрави правителството за мерките срещу коронавируса и критикува Корнелия Нинова, че исканията ѝ за изслушване на премиера Бойко Борисов в парламента са опити да си направи реклама. Впоследствие пловдивските социалисти се разграничиха от лидера си.

„Ако му е останало и най-малко достойнство, да се оттегли от партията. БСП не се продава“, заяви Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП. Пред БНТ днес тя коментира, че предложенията на Гергов са в сериозна конфронтация с решенията на партията и той „удря в същностни политики на БСП“. Упрекна го, че преследва личен интерес, и посочи, че не за първи път хвали правителството на ГЕРБ. „Така става, когато получи 43 млн. лв. за дупката във Варна, така става, когато получи поредния кредит от банката за развитие. Искам да съм много ясна – след тази реакция в партията и всички нейни структури, на базата изпратено от него писмо, смятам, че ако му е останало и най-малко достойнство, трябва да се оттегли от партията“, каза Нинова.

Според нея е време Гергов да избере в коя партия членува, „да определи в кой отбор иска да играе“.

След изказването на Георги Гергов пред Би Ти Ви в сряда пловдивската организация на БСП се разграничи от него, социалисти от цялата страна го призоваха да не уронва авторитета на партията, а някои поискаха той да напусне.

Георги Гергов беше член на Изпълнителното бюро на БСП, но през 2017 г. лидерът Корнелия Нинова настоя за оставката му и той впоследствие я подаде заради т.нар. скандал „ЦУМ-гейт“. Става дума за срещата между собственика на „Овъргаз“ и издател на в. „Сега“ Сашо Дончев и тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров, състояла се с посредничеството на Гергов в неговия офис в ЦУМ през април 2017 г. На разговора Цацаров повдига въпроса за съдържанието на вестника и на карикатурите на Христо Комарницки, както и дали Дончев финансира партия „Да, България“, защо рискува хубавия си бизнес и намеква и че телефоните на издателя са под контрол. Нито Висшият съдебен съвет, нито някоя друга институция пожела да провери детайлите около тази среща.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име