Intrigi.bg Политика Корнелия Нинова подаде оставка

Корнелия Нинова подаде оставка

20
0

Kорнелия Нинова подаде оставка като лидер на БСП. 

„Оценявам нашите резултати като катастрофални. Поради което поемам политическата отговорност и подавам оставка”, каза тя на брифинг в централата на партия.

„Събрахме Изпълнителното бюро и анализирахме ситуацията. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази чрез негласуване. На тези избори няма победител, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове, най-много ПП-ДБ”, посочи Нинова, според която фрагментацията означава нестабилност.

По думите ѝ вече няма голяма партия.

Нинова обясни, че няма да напусне Народното събрание, защото е „избрана от народа” и си „остава депутат”, предаде NOVA. Дали ще се кандидатира за нов мандат като председател на БСП не стана ясно.

Тя подчерта, че е определена за председател на партията от всички членове на БСП чрез пряк избор. И призова тази практика да се запази и за следващия председател.

„Членовете на БСП са тези, към които се подава оставката. Това е при прекия избор”, обясни Нинова.

Вчера Младежкото обединение на БСП поиска оставката на лидера на партията Корнелия Нинова заради лошите резултати на социалистите на провелите се в неделя избори 2 в 1 – за депутати и за евродепутати.

Те опънаха протестен транспарант с надписи „промяна“ и „оставка“ върху фасадата на централата на БСП.

По-рано днес в ефира на NOVA председателят на Националния съвет на Младежкото БСП Габриел Вълков посочи с мотиви младите социалисти са поискали оставката на Нинова.

„Призивите, малко или много, дойдоха от изборните резултати. Резултатът на БСП пада с всеки едни избори. През последната година бяхме градивна опозиция, а загубихме електорат. Други партии, бидейки опозиция, качват своя резултат. Защо едни могат, а други – не”, попита Вълков.

По думите му председателят на партията трябва да поеме отговорност, подавайки своята оставка.

Според 100% обработени протоколи от вота 2 в 1 БСП е пета сила в Народното събрание. Партията получи подкрепата на 7.06% от отишлите до урните, или 151 557 гласоподаватели.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име