Intrigi.bg Политика Корнелия Нинова защити яростно Елена Йончева

Корнелия Нинова защити яростно Елена Йончева

868
0

Лидерът на БСП Корнелия Нинова защити яростно депутата на социалистите Елена Йончева, която беше обвинена в пране на пари покрай делото за фалита на Корпоративна търговска банка.

През 2014 г. беше обявен фалитът на Корпоративна търговска банка. През 2017 г. прокурорът Иван Гешев обяви, че в модела КТБ са разкрити връзки на политици, които са получавали нерегламентирано пари в брой, по нареждане на Цветан Василев. Веднага написах писмо до Специализираната прокуратура и поискахме имената на тези политици да бъдат обявени публично. Сега е края на януари 2019 г. и както сами знаете нито един политик не е обявен публично и срещу него не е започнало разследване. За това пък беше повдигнато обвинение на колегата и журналист Елена Йончева. И се питаме – защо сега, след 5 години?“, пише Нинова в официална декларация до медиите, споделена от пресцентъра на БСП.

Image result for 4 Корнелия Нинова защити Елена Йончева

Нинова припомня как за 5 години Йончева нито веднъж не е викана, не е разпитвана и не ѝ е дадено правото да обясни и да представи документи и доказателства. Лидерът на „червената“ партия е категорична, че целият процес срещу Йончева не е наказателен, а чисто политически.

„За 5 години никой около разследването КТБ не е чувал за името на Елена Йончева. Стои въпросът защо точно сега и точно на нея се случва това? Защото това е политически процес, а не наказателен, това е репресия заради нейната смелост да изнесе случаите на кражби и корупция в България, на оградата с Турция, „Кумгейт” в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне разследване за къщата на един политик в Барселона, както и да го осъди за лъжа. Това е причината днес Елена Йончева да е подложена на тази репресия“, убедена е Нинова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име