Intrigi.bg Политика Корнелия Нинова върна последния мандат на президента Румен Радрев

Корнелия Нинова върна последния мандат на президента Румен Радрев

163
0

очно в 10:00 часа лидерът на БСП – Корнелия Нинова – върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев.

Тя подчерта, че левицата е направила всичко необходимо, за да се стигне до съставянето на редовно правителство, но опитът е бил неуспешен дори и след проведените срещи с други парламентарно представени партии.

„Очертахме четири приоритета – влизането в Шенген, Плана за възстановяване и устойчивост, приемане на бюджета за 2023 г. и съдебната реформа“, допълва Нинова.

След като БСП проведе разговори с част от партиите, а други изказаха публично своите позиции, става ясно, че не се събира съгласие и мнозинство за излъчването на редовен кабинет, посочва още тя.

По тази причина социалистите връщат папката с неизпълнения мандат.

На свой ред президентът Румен Радев поздрави Нинова и БСП за усилията да се състави редовно правителство в една толкова трудна политическа обстановка. Той уточнява, че след като не е намерено решение, страната ни отива на нови предсрочни парламентарни избори.

На нея той ще се информира каква е готовността на България за провеждането на поредния предсрочен вот.

На база на тази информация Радев ще издаде указа за разпускането на 48-ото Народно събрание и ще определи дата за изборите. Вотът най-вероятно ще се проведе в началото на април. Като възможна дата се очертава 2 април, посочи пред БНР зам.-председателят на ЦИК – Цветозар Томов.

Той добавя, че за 23 април ще се организират „избори без стрес“. „Проблем би било, ако избраната дата е 26 март“, казва Томов.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име