Intrigi.bg Актуално Константин Кръстев призна собственост в ”Кредисимо”. Те отричат връзка с него

Константин Кръстев призна собственост в ”Кредисимо”. Те отричат връзка с него

656
0

Скандалът с фондацията за набиране на дарения ”Хелп Карма” се разраства. За сега публичната им позиция е че може да очакваме от тях официално становище в най-скоро време. Често споменаваното във връзка с тях дружество за бързи кредити ”Кредисимо” побърза с позицията си, но в резултат на това скандалът ескалира още повече.

Ето какво пише в позицията на Кредисимо ЕАД, цитирана дословно от Офнюз:

Във връзка с репортаж на бТВ, излъчен на 06.11.2020 г. в предаването „Тази сутрин“, от името на Кредисимо ЕАД бихме искали официално да информираме медиите и цялата общественост, че към днешна дата Константин Кръстев не заема длъжност в компанията ни, както и под никаква форма не участва във вземането на решения и управлението ѝ. Кредисимо ЕАД няма никакво отношение към професионалното му развитие, реализирани проекти и бизнес начинания.

Като компания, която лично подкрепя социалната дейност чрез множество активности, ние вярваме, че при наличието на подобни неетични практики, упоменати в репортажа, които хвърлят сянка върху благородна дейност като благотворителността, мотивирана от желание за подкрепа на нуждаещите се, трябва незабавно да бъдат преустановени и спрямо тях да се вземат необходимите мерки.

Кредисимо ЕАД вярва в правосъдната система на България и обективността ѝ, които най-точно ще разследват и ще се произнесат по казуса.

Всякакви опити за уронване престижа и утвърдената репутация на Кредисимо ЕАД, както и на притежаваните търговски марки, чрез информационни спекулации, категорично няма да бъдат допуснати и ще ни принудят да потърсим правата си по съдебен ред.

Въпреки, че дружеството отрича да имат нещо общо с създателя на фондация „Хелп Карма“ Константи Кръстев, самият той призна пред камерата на бТВ, че има собственост в дружеството. Реалният собственик на „Кредисимо“ е чуждестранно дружество, регистрирано в Малта. Кой стои зад него в Търговския ни регистър у нас няма информация.

За два дена под позицията на Хелп Карма са се натрупали над 1 800 коментара. В огромната си част те са негативни, критични и дори унищожителни.

Ето и какво пишат във Facebook от фондацията

„Скъпа HelpKarma Общност!
Подложени сме на огромен медиен и обществен натиск и сме напълно наясно, че очаквате от нас официално становище по всички въпроси, което ще споделим възможно най-скоро.
Най-важното за нашия екип в момента е всеки един човек с кампания в HelpKarma да бъде спокоен – всички събрани средства за вас са налични и защитени! Както винаги досега няма да си позволим да забавим нито един превод от кампания. Продължаваме да работим със същото темпо, грижа и емпатия към вас и всички дарители, на които искаме да обърнем особено внимание – нито един лев в HelpKarma не е бил “отклоняван“!
Благодарим на хората, които ни подкрепят!“

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име