Intrigi.bg Актуално Конкуренцията издала наркотика в „Студентски град“?

Конкуренцията издала наркотика в „Студентски град“?

264
0

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов смята, че за разкриването на голямото количество наркотик в „Студентски град“ може да е виновна конкуренцията, а в канала най-веорятно е била пренебрегната тази опасност.

В сутрешния блок на БиТиВи Йорданов посочи, че за да има толкова голямо количество наркотик, складирано в София, се очаква защита от по-високо ниво. По думите на Йорданов едва ли заловеният младеж сам е складирал толкова много наркотични вещества, мъжът е по-скоро е част от веригата. Но е глупаво да се складира толкова голямо количество именно в „Студентски град“, посочи още Йорданов, тъй като смята, че е ясно какво се случва в квартала.

Според бившия силов министър наркотикът е бил предназначен зад граница за Западна Европа, а не за употреба в страната.

Въпреки че самата картинка не изглежда професионална, а лаическа, количеството заловен кокаин е голямо, призна и в студеото на Нова телевизия Тихомир Безлов. Той също по никакъв начин не смята, че заловеният от полицията е организатор на канала, макар и да постави под съмнение легендата, която разказва полицията – за паникьосването му и за самопризнанието на място за количеството в багажника на колата.

В последните няколко години има няколко големи залавяния, припомни Безлов случая и в стоковата борса в „Слатина“ и удавения кокаин в Черно море. Покрай пандемията в Европа трафикът на кокаин бележи рязък спад, заради транспортния колапс и мерките. Затова и в момента се прави опит да се използват алтернативни маршрути, а Балканите са един такъв маршрут, обясни Безлов. И той смята, че наркотикът не е предназначен за България, но казаното от полицията за Азия може да означава и Турция, и Русия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име