Intrigi.bg Политика Конкуренти на Нинова се оттеглят и призовават за бойкот на прекия избор...

Конкуренти на Нинова се оттеглят и призовават за бойкот на прекия избор на лидер на БСП

360
0

Двама от кандидатите за председател на БСП Красимир Янков и Валери Жаблянов се оттеглят от кампанията и призовават партийните членове да не гласуват в прекия избор за лидер в събота. Трети кандидат Георги Тодоров се оказва от участие в избора.

Още от началото за основни опоненти за лидерския пост бяха считани Корнелия Нинова и Кирил Добрев, който бе неин заместник. За останалите кандидатури се смяташе, че ще разпилеят гласовете на недоволните от Нинова.

Според повечето социалисти правилата са такива, че ако в събота не гласуват половината от членовете на БСП, ще се смята, че изборът на лидер е нелегитимен и ще се пристъпи към избор от партийния конгрес, както бе досега. По данни към края на м.г. членовете на БСП са около 83 848, но напусналите и починалите трябва да бъдат заличени от списъците до петък.

Призоваваме за неучастие в предстоящия избор, с което да дадем ясен знак за отношението си към опорочената процедура. Конгресът е нашият висш партиен орган, който трябва да намери решение за създалата се ситуация“, се казва в декларацията на Янков и Жаблянов, разпратена до социалистите. Те казват, че изборната комисия на „Позитано“ 20 работи в полза на Нинова и вотът ще бъде манипулиран, заради което се оттеглят от кампанията и няма да участват в дебатите.

Според социалисти Нинова има шанс да спечели прекия вот, но ако се стигне до избор на председател от конгреса, опозицията може да се обедини около Добрев или друг кандидат.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име