Intrigi.bg Политика Комисията по ревизия избра 17 теми, по които да работи

Комисията по ревизия избра 17 теми, по които да работи

183
0

Около 17 приоритета се обединиха участниците в първото заседание на Комисията по ревизия на управлението на страната в последните 10 г. на първото ѝ заседание. Председателят Мая Манолова поиска освен за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на държавни средства, комисията да се занимава с проблеми, които оказват влияние върху джоба на българските граждани.

След като представителите на парламентарните групи изредиха приоритетите си, започна спор за подредбата, по която те да бъдат разглеждани в предстоящите заседания на комисията. В крайна сметка се реши всяка парламентарна група да посочи една основна тема, с която да започне работата на комисията. За „Има такъв народ“ това е работата на държавната фирма „Автомагистрали“, за ГЕРБ – на АПИ, за БСП на Българската банка за развитие, „Демократична България“ посочи „Турски поток“, ДПС – НАП и НОИ, а за „Изправи се.БГ! Ние идваме“ – сектор „Енергетика“.

Идеята за такава комисия дойде още в рамките на 45-ото Народно събрание, когато се проведоха пет заседания, а голям медиен и публичен интерес предизвикаха разказите на земеделския производител Светослав Илчовски, който се фокусира върху нередности, извършени от един от собствениците на фирмата „Градус“ Иван Ангелов и неговите връзки с бившия премиер Бойко Борисов. Впоследствие сигналите от комисията бяха изпратени до различни институции, Илчовски беше разпитан от прокуратурата, а „Градус“ и Ангелов съобщиха, че завеждат редица дела срещу него.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име