Intrigi.bg Куриози Колата с 5000 к.с. се разпродаде „на зелено“

Колата с 5000 к.с. се разпродаде „на зелено“

625
0

Списъкът с чакащите за хиперколата Devel Sixteen с мощност 5 000 к.с. и цена $1.6 млн. е попълнен за две години напред. Базираният в Обединените арабски емирства производител обаче избира много внимателно клиентите си и далеч не всеки, който разполага с парите, ще може да стане собственик на уникалния автомобил, съобщава Cool Hunting.

Президентът на Devel Motors Маджид Ал Атар се оплаква, че компанията много трудно може да изпъкне в Емирствата, където се продават стотици от най-скъпите и бързи автомобили на планетата. С 16-цилиндровия си 12.3-литров двигател от драгстер обаче Sixteen успял да привлече вниманието на публиката и сега не клиентът щял да избира автомобила, а обратното.

На теория безподобният V16 с 5 007 коня и 4 771 Нм, разработен от американския производител Steve Morris Engines, позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 1.8 секунди и максимална скорост 515 км/ч. На практика обаче Devel Motors се сблъска с непреодолими проблеми с охлаждането на мотора и стабилността на автомобила при скорост над 480 км/ч, които принудиха основния технически партньор Manufattura Automobili Torino (MAT) да се оттегли от проекта.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име