Intrigi.bg Крими Кокаин и половин милион паунда изловиха столични полицаи в спецакция

Кокаин и половин милион паунда изловиха столични полицаи в спецакция

291
0

Специализираната полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, е проведена от служители на сектор „Наркотици“ – СДВР.

Криминалистите пристъпили към действия след наблюдение и на 26 юли задържали 46-годишен мъж с множество криминалистически регистрации и осъждан за трафик на наркотици. При последвалите процесуално-следствени действия, в специално изграден тайник в ползван от него автомобил, открили пресовано твърдо вещество, а в стопанисван от мъжа микробус – множество химични вещества в твърда и течна форма, пресовано твърдо вещество, плик със зелена тревиста маса, кутии с двойни дъна, скимиращи устройства и електронни везни.

В хода на разследването било проверено и офис помещение, ползвано от задържания, откъдето са иззети съществени парични суми – 588 000 британски паунда, 50 000 лева, още количества дрога – бяло вещество на бучки и прах, кафяво прахообразно вещество, както и ел.

везни и банкнотоброячна машина. Процесуални действия били извършени и в дома на 46-годишния, при които са намерени множество самозалепващи пликове с бяло прахообразно вещество.

Извършената експертна справка показва, че конфискуваните наркотици са 2147 грама кокаин, 17.65 грама MDMA, 328.62 грама коноп, 3.85 грама хероин. Предстои експертиза и на иззетите химични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 46-годишният мъж е привлечен като обвиняем по чл. 354 А от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име