Intrigi.bg Куриози Кой кара най-скъпите коли в България

Кой кара най-скъпите коли в България

203
0

Кой кара най-скъпите коли в България? Безспорно, дама родни бизнесмени си оспорват първата позиция.

Lamborghini за 7 милиона лева е претендент за най-скъпата кола в България. Луксозното возило се появи на снимка в социалните мрежи, на която се вижда как е качено върху автовоз със софийска регистрация. От модела Lamborghini Sina се произвеждат в ограничен тираж 163 бройки от две години, като едната вече е притежание на богат българин.

По неофициална информация именно това Lamborghini е собственост на бизнесмена Ваньо Алексиев, шеф на транспортния гигант “Биомет”. Доскоро той караше най-скъпата кола в България Bugatti Chiron за 5 милиона лева, но през миналата година я обяви за продан и постави цена от 3 милиона евро.

Sian е най-мощният модел на Lamborghini в историята на марката. 6,5-литровият V12 двигател е с 819 коня, добавени и от малкия електромотор, вграден в автомобила.

Уникална кола кара и Румен Гайтански- Вълка. Автомобилът не е нова придобивка в автопарка на Гайтански, но той много рядко го кара в България. Прословутият Bugatti Veyron струва близо два милиона евро и е поръчан още през 2006 година директно от завода.

Колата разполага с невиждани екстри и е смята най-бързата кола в света. За компанията производител това е лимитиран модел. Произведени са само 400 бройки. Колата се смята за най-ценното бижу сред автомобилите на Вълка и дори султанът на Бруней не притежава този модел.

Именно затова Гайтански не я кара в България, не са я виждали и най-близките му приятели. В последствие Гайтански подкара великолепен Ролс-ройс.

Джипът Кулинан е кръстен на най-големият диамант в света, открит в началото на миналия век, чиято стойност се приравнява на 94 тона злато.

Вълка е маниак на тема коли и притежава няколко униката освен споменатите два звяра. Той има и уникален Майбах с шест осмици в номера. Колата може да бъде забелязана редовно на улица “Оборище” пред офиса му, точно до легендарната кооперация, обитавана от Лили Иванова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име