Intrigi.bg Булевард Кои родни звезди се осъдиха за обиди и клевети?

Кои родни звезди се осъдиха за обиди и клевети?

269
0

Дела, контрадела обиди, клевети… Всяка година някой роден телевизионер, шоумен или писател отива на съд обиди и клевети, изречени публично. Последната подобна сага, която цели четири години вълнува медийното пространство, завърши съвсем наскоро.

Писателят Калин Терзийски бе осъден от децата на Николай Хайтов на последна инстанция. Делото бе за това, че преди години в телевизионен ефир Кайо заяви, че Хайтов е бил слуга на Тодор Живков. „Познавах Хайтов и Радичков. Те обслужваха властта. Правеха свирки на Тодор Живков“, са думите на подпийналия тогава Калин, които му носят четиригодишни главоболия.

В крайна сметка Терзийски плати около 7 бона на наследниците. Парите той събра за 58 часа в сметка, която нарече „За свободата на свободното говорене“. Приятели и читатели на Калин помогнаха за бързото разрешаване на финансовия проблем и дори артисаха 800 лева, които Кайо преведе за благотворителна кауза.

Малко преди това стана ясно, че след 5 години одисеи Деси Тенекеджиева е успяла да осъди Слави Трифонов. Причината за съдебния иск са множество изпечени скечове в шоуто, в които екипа на Дългия се подиграва с нея.

„Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир, и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебна система, което беше доста разклатено…“, доволна е Деси.

В свое интервю пък пиар агентът Евгени Минчев описва Венета Райкова като „телевизионен хемороид“, бълва обиди по адрес на блондинката, разказва как я е гонил от свои партита. Тогава Венета обясни, че иска да осъди Минчев на поне 50 бона. Година по-късно Райкова спечели делото.

Решението на съда бе Минчев да изплати 20 бона на нея и още седем на съда. „За мен няма значение дали ще си получа парите. Важното бе той да разбере, че не може така публично да обижда хората“, заяви тогава блондинката.

През 2018 г. водещата заяви, че Евгени още й дължи пари и самият той е завел дело срещу нея. „Осъдих Евгени Минчев окончателно и той ми дължи към 15 500. Адвокатът му предложи на моята адвокатка да не го запорирам. Предложи да плати само половината сума и да прекрати делото срещу мен. Ако не знаете, той ме съди в ролята ми на коментатор на „Биг Брадър“ за участието си през 2014 г., където според него съм го нарекла „ниска топка“. Аз се съгласих да ми плати само половината сума, на която го осъдих, защото не парите са били водещият ми мотив да го осъдя“, обясни Райкова.

Самата Венета също имаше проблеми със съдебни дела. Срещу нея и несъществуващото вече емблематично предаване „Горещо“ се изправи новинарският водещ Юксел Кадриев. Причина – бяха излъчени думи, които бившата му жена Бонка изрича по негов адрес пред Райкова през далечната 2011 година. В „Шоуто на Слави“ Кадриев каза, че ще съди Венета „заради изречени лъжи в това предаване“. Водещият каза още, че тогава Венета го набедила, че той нямал завършено висше образование, пише „България Днес“.

Освен това в същото това предаване бившата му Бонка пък твърдеше, че Юксел поддържа интимна връзка с мъж. Пет години по-късно бе наложен запор на банковите сметки на Райкова и възбрана върху апартамента й. Делото беше за 30 бона.

„12.10.2017 г. черно на бяло с много обич и 30 хиляди лева“! Хубаво посвещение ми се получи – винаги си плащам сметката! Дори когато не е моя! Няма човек, който да каже, че му дължа и една стотинка днес! А когато подписвам книгите си, никога не знам коя адвокатка ще се окаже фен на творчеството ми“, написа блондинката е мрежата.

Актьорът Виктор Калев също е заплашен скоро да се яви в съда. В първите часове на 2021 г. той за пореден път облече народната носия, за да влезе в образа на Володя Стоянов за скеч в новогодишната програма на БНТ. „Няма да коментирам тази безвкусица. Има си съд за тези неща. Там ще си търся правата“, отсича Стоянов, който бе забранил официално който и да е да влиза в образа му.

Не за обиди, а за фалшифициране наследниците на Димитър Талев решиха да заведат дело преди години срещу Република Македония за неправомерно издаване, фалшифициране и подмяна на съдържанието на произведения на българския писател. Разпространени били книги на Талев, но с подменено съдържание и където в оригинал е „българско“ и „български“ пише „Македонско“ и „македонски“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име