Intrigi.bg Политика Кои кандидатпрезидентски двойки влизат в битката за „Дондуков 2“

Кои кандидатпрезидентски двойки влизат в битката за „Дондуков 2“

69
0

Общо 24 са кандидатпрезидентските двойки, подали документи за регистрация в ЦИК за участие в президентската надпревара на 14 ноември, до изтичането на крайният срок – 17.00 часа днес.

Това съобщиха за БТА от ЦИК, като уточниха, че оттук нататък следва комисията да провери дали всички постъпили подписки на всички кандидати съдържат необходимите по закон 2500 подписа. Ако се установи, че при някои от кандидатпрезидентските двойки липсва необходимият брой подписи, те няма да бъдат допуснати в надпреварата.

От всички 24 регистрирани двойки – 14 са на партии и коалиции,

останалите 10 са на инициативни комитети, уточниха от ЦИК.

В последния ден за президентската надпревара в ЦИК се регистрираха и кандидатпрезидентската двойка Волен Сидеров – Магдалена Ташева от „Атака“ и Веселин Марешки – Полина Цанкова от „Воля“. Подписката си днес внесе и Инициативният комитет, който издигна Лозан Панов за президент.

Най-оспорваните кандидатури за поста на „Дондуков“ 2 се очаква

да бъдат тези на настоящата кандидатпрезидентска двойка Румен Радев и Илияна Йотова; Анастас Герджиков и Невяна Митева; Лозан Панов и Мария Касимова- Моасе.

Сред регистрираните двойки са още:

Луна Йорданова и Иглена Илиева; Александър Томов и Лъчезар Аврамов; Костадин Костадинов и Елена Гунчева; Боян Станков – Сарате и Елена Ваташка; Милен Михов и Мария Цветкова; Валери Симеонов и Цветан Манчев; Благой Петревски и Савина Хаджийска; Георги Георгиев и Стоян Цветков; Росен Пламенов Миленов и Иван Иванов; Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова; Горан Благоев и Ивелина Георгиева; Светослав Витков и Веселин Белоконски; Цвета Кирилова и Георги Тутанов; Венцислав Ангелов и Дарина Тодорова; Николай Малинов и Светлана Косева; Марина Малчева и Савина Луканова; Мария Колева и Ганчо Попов; Жельо Желев и Калин Колев; Йоло Денев и Марио Филев.

Утре чрез жребий Централната избирателна комисия ще определи

номерата в бюлетините за гласуване за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име