Intrigi.bg Куриози Кобра ухапа 30-годишен в Атина, живеел с нея в дома си

Кобра ухапа 30-годишен в Атина, живеел с нея в дома си

282
0

30-годишен кипърец бе транспортиран от приятелите си в атинската болница вчера следобед, след като бе ухапан от кобра. Състоянието му е критично и се намира в отделението за интензивно лечение на болница Агиос Саввас.

Според информация, инцидента е станал в дома на младежа, където се опитал да нахрани змията, която го ухапала по ръката.

Според показания на негови приятели, 30-годишният психолог по професия е бил любител на змиите и е имал 17 змии в апартамента си в центъра на Атина, някои от които отровни и доста опасни. 

Един от двата му профила в Instagram е пълен със снимки на отровни влечуги, въпреки че не е ясно дали всички тези влечуги му принадлежат.

Около 20.30 часа пострадалия е интубиран. Според лекари състоянието на 30-годишния е критично.

Рано тази сутрин му е дадена противоотровата за отровата на индийската кобра, която е пристигна с частен полет от Кипър, тъй като в Гърция няма противоотрова.

Влечугото ухапало 30-годишния е Моноклева кобра (Naja Kaouthia) и се среща главно в Индия, Китай, Камбоджа и Виетнам. Главата е кръгла, а очите са малки.Отровните зъби са разположени в горната челюст. Дължината на влечугото достига 1,7-1,9 метра. Максималната дължина е до 2,4 метра. 

Този вид кобра има смъртоносна отрова и когато се инжектира в човешкото тяло, той освен неврологични и нервно-мускулни симптоми причинява дори сънливост, хипотония. Смърт може да настъпи в някои случаи дори в рамките на 60 минути.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име