Intrigi.bg Спорт Кобрата: Ще се изправя срещу много сериозен противник

Кобрата: Ще се изправя срещу много сериозен противник

80
0

„Ще се изправя срещу много сериозен противник, който също има много опит като мен. Той има немалко срещи, които са тежки битки, през които той е минал. Подхождам с абсолютен респект и уважение в тренировъчния процес, бъдете сигурни, че ще изляза в супер форма и вече каквото Господ е отредил. Аз ще дам всичко от себе си, за да постигна тази победа и да направим България световен шампион по бокс“. Това обяви Кубрат Пулев при официалното обявяване на битката с Махмуд Чар за регулярната световна титла на WBA, която ще се проведе в София на 30 март, предаде БГНЕС.

„Предпочитам да се концентрирам повече в линия на срещата и галавечерта, защото това е едно невероятно събитие, което наистина имаме привилегията да се състои в България. Много трудни решения, правим невероятното и невъзможност, за да се случи в София пред родна публика. Аз съм благодарен на хората, които прегърнаха тази идея и се стремят да помагат. Опитваме се да направим нещата така, че да има невероятна гала вечер, която да остане в историята“, допълни Кобрата.

На въпрос на БГНЕС дали в договора има клауза за реванш, Пулев отговори: „За какво да му даваме реванш, при условие, че ще го бия хубаво. Не смятам, че Мануел ще желае след това, защото ще бъде убеден, че просто няма шанс да ме победи“.

„Бях в България за мача Пулев – Фюри. Градът е красив, хората са много приятелски настроени. Щастлив съм, че ще се бия тук. Пулев е велик шампион, велик боксьор, има много опит, бе страхотен в аматьорския бокс. Щастлив съм, че ще се бия с българския воин Кубрат Пулев“, каза Чар, който не пропусна да се заяде с Кобрата: „Братко, понякога мечтите не се сбъдват, но не се притеснявай, приятелю, след това може да работиш за мен“.

„Той се има за диамант, но тук става въпрос за бокс, за подготовка, за възможностите на всеки един от нас. Много ще му е трудно. Смятам, че го превъзхождам в много неща и качества, и в технически аспект. Някои се мислят за диамант, но след проверка се оказват киви“, отговори му Пулев, след което напрежението между двамата се покачи и заваляха закани, в които по-активен бе Чар.

Преди това роденият в Ливан боксьор разказа трудния си път до върха в професионалния бокс.

„Роден съм в Ливан, загубих баща си във войната през 1986. След това се преместих в Германия като бежанец. Тогава Германия не подкрепяше бежанците, както днес, бяха много тежки времена. Трябваше да се бия на улицата, за да се защитавам, след това на 16 години започнах да тренирам бокс, кикбокс, станах номер 1 в К1. Бях в затвора два пъти, бях прострелян в корема, претърпях смяна и на двете тазобедрени стави. Никога не се предадох, никога не пия, никога не пиша, днес съм тук, за да се бия с един от най-добрите в тежка категория, Кубрат Пулев. Ще ви покажа на 30 март в София, че не трябва да се отказвате, работете здраво и се молете“.

В галавечерта ще участва и Тервел Пулев, за когото предстои да научи името на своя съперник. „Тази галавечер със сигурност ще влезе в историята, радвам се, че ще бъда част от нея. Впечатлявам се от упоритостта на Кубрат, тя е пример за мен, в много случаи вървя по неговите стъпки. Ние всички станахме свидетели на неговата кариера, перипетии, но това бяха уроци, както за него, така и за мен“.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име