Intrigi.bg Куриози Китайска влогърка почина, след като бившият ѝ съпруг я запали жива по...

Китайска влогърка почина, след като бившият ѝ съпруг я запали жива по време на стрийм

412
0

За потребителите на китайската социална мрежа Douyin (местната версия на TikTok), които следят популярната влогърка Ламу, 14 септември определено ще се запомни.

Когато около 15 часа местно време те пускат дневния лайф стрийм на инфлуенсърката, занимаваща се с това да промотира щастливия живот на село, те едва ли подозират какво ще се случи малко след това.

Скоро след началото на предаването ѝ, докато тя изпълнява местна тибетска песен, изпращайки пожелания към феновете си, изведнъж картината изчезва, а зрителите виждат само черен екран. Скоро след това започват писъците.

Това, което се случва зад кадър, е, че бившият съпруг на 30-годишната Ламу, споменаван в медиите само с фамилията му Танг, нахлува в дома ѝ въоръжен с нож и с туба бензин. След това, пред погледите на семейството ѝ я напада. Жената е залята с бензин и запалена.

Според китайския ежедневник „Пекинска младеж“ изгарянията, които инфлуенсърката получава по себе си, са около 90%. Тя е откарана първо местната болница, а след това и в Народната болница на провинция Съчуан. В продължение на две седмици се бори за живота си, докато на 30 септември лекарите не съобщават трагичната новина – Ламу е починала.

30-годишната инфлуенсърка от китайската провинция Съчуан беше известна със своите видеа, посветени на щастието от живота на село, близостта до природата и естествените неща. В клиповете си тя не използва никакъв или почти никакъв грим и говори за обикновените радости.

В социалните мрежи младата жена има над 780 хиляди последователи, а някои от клиповете ѝ са гледани от по няколко милиона пъти.

В действителност личният живот на Ламу се оказва далеч не толкова прост и щастлив, колкото е във видеата ѝ. Основна причина за това е тежката история на системен домашен тормоз, който тя преживява, докато е с Танг.

Зетят на Ламу, идентифициран като Луо, коментира, че е чул съпругата му „да споменава, че сестра й често е била бита от Танг“, докато са били заедно. По-рано тази година, през май, тя решава на напусне мъжа си и да се разведе с него. Това, което жената не успява да предвиди, е решението на съда за попечителството – магистратите отсъждат, че двете деца на бившата двойка ще бъдат разделени, а всеки родител ще получи попечителство над едно от тях.

Според свидетелствата, Танг използва създалата се ситуация, за да „извие ръцете“ на бившата си съпруга да се върне при него. Той я заплашва, че ако тя не се омъжи отново за него, той ще убие детето им, което му е поверено.

И макар да се съгласява да се събере с бившия си съпруг, Ламу не може да издържи и накрая бяга от него. След като не успява да я открие, мъжът започва да разпитва нейните роднини, включително сестра ѝ Жуома, което довежда и до побой и над нея.

Членовете на семейството на Ламу съобщават за инцидента в полицията, но по думите им органите на реда така и не предприемат никакви действия. Така се стига и до злощастният 14 септември. Едва тогава полицията арестува Танг.

За два дни профилът на Ламу остава празен, докато накрая сестра ѝ не е публикува информация за нападението и не отправя призив за помощ към всички фенове на влогърката.

Само за 24 часа след отправения апел за финансова подкрепа, на сметката на семейството са събрани над 1 млн. юана (125 хил. евро), според местния сайт The ​​Paper.

Случаят с нападението и смъртта на китайската инфлуенсърка предизвика широка дискусия за домашното насилие и насилието над жени като цяло в социалната медия Weibo. Повече от 70 милиона души са използвали хаштага за случая на Ламу.

Част от коментарите са насочени срещу липсата на действия от страна на полицията след първия подаден сигнал. Това не е първият път, когато жертва на домашно насилие среща трудности в правната система на Китай.

По-рано тази година във водеща тема в Webio се превърна случай на домашно насилие, при който жена става жертва на толкова брутално домашно насилие, че се вижда принудена да скочи през прозореца на апартамента си, за да избяга. Впоследствие тя подава молба за развод, като дори предоставя кадри от камера за видеонаблюдение, заснела бягството ѝ. Съдът отказа да разреши развода.

Впоследствие тя качва видеото в социалните мрежи, където събира подкрепата на хиляди души. Това в крайна сметка се оказва и решителната стъпка, за да може съдът да разреши раздялата със съпруга ѝ насилник.

Междувременно тази година Китай въведе нов 30-дневен период на „охлаждане“, преди двойките да получат развод.

Идеята на властите е, че за това време те ще могат да преосмислят решението си. Но това предизвика известна загриженост, че жертвите на домашен тормоз могат да бъдат принудени през този период да останат с половинките си насила.

Законът, който ще влезе в сила през 2021 г., не е приложим за семейства с история на домашно насилие, въпреки че правозащитните организации казват, че много случаи не се докладват на полицията.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име