Intrigi.bg Крими Киро Скалата на съд за 300 бона укрити данъци

Киро Скалата на съд за 300 бона укрити данъци

2269
0

Проблеми с Темида има култовият фитнес гуру Кирил Вълчев-Скалата. Скалата е изправен на съд с две обвинения за укриване на данъци и неподадена данъчна декларация. Делото тръгва преди няколко месеца, като вече са проведени 5 заседания, последното от които се е състояло на 18 януари тази година.

За парите претендира Министерството на финансите, което отговаря за приходите и разходите в хазната. Според ресорното ведомство, което се явява ищец в процеса, Киро Скалата трябва да внесе 314 846 лева с лихвите, ако бъде доказано, че е умишлено се е опитал да крие данъците.Делото срещу Вълчев започва през 2017 година в Софийския градски съд, като към момента текат разпити на свидетели и предявяване на документи. То се отнася до фирмата на Скалата – „Австралиан Груп“ ЕООД, която се е занимавала с търговия на спортни стоки и хранителни добавки. Проверка в Търговския регистър показва, че тя вече не съществува, пише „България Днес“.

Според обвинението укриването на данъците се е случвало в периода 2005 и 2006 година. Не е ясно защо магистратите са се задействали чак сега – над 10 години по-късно, но пък, ако бъде осъден, Киро Скалата ще трябва да плаща и лихвите, и разноските по делото. „Просто е взел едни пари и не е платил за тях каквото трябва в НАП. Освен това, вероятно посредством връзки, е занижил приходите си и по този начин е свалил от ДДС, което дължи. Общо взето, дребен тарикатлък, който може да му излезе солено“, категорични са разследващите, които са описали ситуацията в обвинителния акт.

Киро Скалата никак не се притеснява и чинно се явява на делата срещу него, като на последното през януари влезе усмихнат в Съдебната палата. Той е категоричен, че става въпрос за недоразумение, което смята да изчисти в съдебната зала. Има вариант и да се признае за виновен, ако прецени, но във всички случаи ще трябва да плаща.

В момента Кирил Вълчев се занимава с организация на спортни събития в цялата страна, повече от които са насочени към превъзпитаването на децата в любов към спорта. На фитнес срещите, в които участват и голяма част от звездите на културизма у нас, се събират десетки фенове.

Преди време Вълчев отново бе на посещение на Темида, но като свидетел по друго дело. Той и жена му бяха разкатавани по разпити в рамките на процеса срещу силиконовата миска Анита Мейзер. Причината е, че именно Киро и жена му са първите, към които подсъдимата се обръща, след като вижда, че мъжът й Николай Димов е мъртъв. Той е удушен по време на странен експеримент, в който ляга по корем на масажна маса в дома им и кара жена му да стегне свински опашки зад врата му. Това разказа самата Анита по време на делото. Скалата и жена му влизат във фаталния хол на миската преди ченгетата, като са първите, които виждат трупа. Съветват Анита моментално да звънне в полицията.

Скалата, който е откривател на Мейзер за кариерата й на фитнес маниачка, застана до аверката си през целия процес. Той е категоричен, че Анита не може и муха да убие умишлено, и заяви това в съдебната зала. Нещо повече – в момента е един от малкото й верни другари, които я убеждават да се завърне към спорта, след като Анита излезе съсипана от Сливенския затвор.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име