Intrigi.bg Актуално „Кауфланд“ с грандиозни измами по празниците

„Кауфланд“ с грандиозни измами по празниците

825
0

По празниците магазините обичат или да пускат „промоции“ или пък често се случва някак случайно да объркат при маркиране на някои стоки. Именно за такава измама алармира журналистът Димитър Илиев от София, който е засякъл жестоко разминаване в касовите бележки на „Кауфланд“.

Ето какво написа той:

Понеже НАП, Комисия за потребителите и всякакви други контролни органи, оказа се, не работят в неделя, ми остана само ФБ, за да излея душата си за огромна злоупотреба в „Кауфланд“, магазина им в „Студентски град“. Бележките, които се принтират на апарата на щанда за месо показват едни цифри, а когато на касата бъдат сканирани, излизат абсолютно различни. Разликата на реална сметка от 38 лв е около 6,37 лв., или около 16,76 на сто. Платихме общо 46 лв. Пускам снимки на различните етикети.
Ще дам само един пример – на етикета, принтиран от апарата на щанда „Свински гърди с кост“ е записано 1,709 кг на цена 8.99 или 15,36 лв. Когато уникалният баркод на етикета бива сканиран на касата излиза 1,709 кг. по 10.99 лв. или 18,78 лв. Абсолютно същото се случи с още 3 продукта.
Купих неща, които обикновено взимат пенсионерите. Сланината на касата е с лев по-скъпа, свинското бабе – лев и половина, гърди с кост – с 2 лв. Обясненията на касиерката бяха смешни – кантарите ни са грешни на щанда, тук ги мерим отново и теглото е точно. На касите в „Кауфланд“ няма кантари, а от бележката за върнатите пари става ясно, че са грешни цените. Това, вероятно, може да стане единствено чрез манипулация на софтуера, защото на апарата на щанда се принтира уникален баркод и няма как да
разпознат по различен начин от сканиращото устройство на касите. Въобще не извикаха управителя на магазина, макар, че очевадно, ако това не е технически проблем, е мащабна афера.
Бързичко ни върнаха и надписаните пари, което също беше съмнително. Но в снежната еуфория на Коледа и Нова година малко хора биха сравнявали цена на опаковката и на касовата бележка. Не искам да си мисля за далавера, с която служителите си вадят коледните бонуси, не искам и да получавам ваучер за безплатно пазаруване за цяла година. Затова утре сутринта ще звънна в НАП, а вероятно най-добре е да пусна жалба в прокуратурата. Ако са продължили да работят така цял ден вместо да затворят касите  за проверка, може да се търси умисъл от управителя на магазина, нали… Иначе прецаканите клиенти са си прецакани… Защото в неделя контрол няма, няма нито едни дежурен телефон, камо ли служител…

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име