Intrigi.bg Актуално Кауфланд, не унижавайте българите!

Кауфланд, не унижавайте българите!

279
0

Мъже на различна възраст се влачат по пода и със сълзи на очи повтарят: Колата, колата… Те умоляват, сякаш животът им зависи от това дали ще спечелят кола. Нея я обещава реклама на веригата магазина Кауфланд. Това, което се вижда и чува в рекламния клип е стряскащо унижение не само за клиентите на магазина, но и за всички българи, които са принудени да я гледат много пъти на ден.

Купувайте от нас и ще спечелите една от трите коли, които предлагаме – провокира кампанията на мениджърите.

Стремежът към повече оборот и печалба е естествен и в основата на всеки бизнес. Разрешени са почти всички средства за привличане на вниманието, но все пак има граници, които не бива да се прекрачват. Унижението и подвеждането са част от тях.

Не се подигравайте с хората, които пазаруват и оставят в магазините ви своите пари. Уважавайте клиентите, не ги унижавайте с безумното хрумване на някакъв рекламен „експерт“ мъже да се влачат по пода с обезумели погледи и вопли… Това повече отвращава, отколкото привлича.

Компанията Кауфланд е доказала своето място на пазара. Няма нужда от подобно оскърбително подценяване на аудиторията.  

Както казва известният експерт Ванс Пакард: Рекламата е изкуството да се целиш в главата, за да попаднеш в джоба. Но интелигентно.

Не само тази реклама е проблемна – много са. Къде е СЕМ обаче?

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име