Intrigi.bg Актуално КАТ стартира акция за скоростта, лови с нови камери до 16 нарушители...

КАТ стартира акция за скоростта, лови с нови камери до 16 нарушители на пътя

344
0

Започваме Акция „Скорост“, като ще наблягаме на нарушенията на скоростните режими и на местата, на които има концентрация на тежки инциденти. Това каза ст. ком. Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към СДВР на брифинг на Софийския околовръстен път по повод започваща нова специализирана полицейска операция.

„В акцията ще бъдат включени 6 нови технически средства – стационарно-преносими камери, които от понеделник са в активен режим на работа и засичат нарушители с превишена скорост. От днес до 15 октомври наблягаме на контрола на скоростните режими, защото това са едни от най-тежките нарушения, които водят до тежки инциденти“, посочи Крушарски. 

„Контролът ще бъде насочен в малките и големи населени места, по първокласните, второкласни и третокласни пътища, както и на местата, на които знаем, че се нарушават скоростните режими и местата, на които има концентрация на тежки пътнотранспортни инциденти“, допълни той.

„Новите технически средства са 6 на брой. Те са дадени в големите областни градове, където има много пътнотранспортни произшествия с фатален край. Едни от тях са Русе и Ловеч, където има най-много загинали и ранени. Другите 4 технически средства са раздадени на София и Пловдив, Варна и Бургас“, посочи Крушарски. 

„Това е изключително прецизна техника, която следи автомобилите в движението в 6 ленти в двете посоки. Този контрол може да бъде налагат по автомагистралите, на околовръстния път на София и на големите булеварди в градовете. Едновременно техническите средства следят за преминаване на целия поток, като регистрират нарушения за липса на застраховка „Гражданска отговорност“ и във всеки момент могат да установят и фиксират до 16 нарушителя едновременно. Самите технически средства регистрират целия поток на движение, като разпознават номерата на автомобилите и всеки регистрационен номер се проверява в гаранционния фонд за застраховка и ако такава няма, се издава електронен фиш за издаване на санкция“, добави той.

„Разпоредено е активната работа да започне от началото на седмицата – 5 октомври. Към момента само в София са засечени от новите технически средства над 500 нарушители за превишена скорост, а за цялата страна тези нарушения са 1500“, допълни Крушарски.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име