Intrigi.bg Политика Каракачанов: Целият модел на въпроса с циганското население в България е сбъркан

Каракачанов: Целият модел на въпроса с циганското население в България е сбъркан

247
0

„Радев не е поръчвал на Борисов и мен да възстановим ВВВС училището, то е в програмата ГЕРБ-ОП, да я прочете“,  това каза Красимир Каракачанов, министър на отбраната и лидер на ВМРО, в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“.

„Младите хора ще продължават да бягат, България ще си увеличава населението от нашите сънародници роми. Сега сме в предизборна кампания и говоря по-деликатно, защото самата държава 30 години ги окуражава да правят деца, охранва ги със социални помощи. Целият модел на въпроса с циганското население в България е сбъркан от много от идеолозите на либерализма в Европа, които ни натрапват, че те под интеграция на ромското население в България и въобще в Европа не разбира именно факта, че ромите би следвало да учат, да работят, да спазват законите, да уважават съгражданите си.“, заяви Каракачванов.

„Те го разбират по обратния начин – ромите да живеят, както си искат, да правят каквото си искат, а ние да се примиряваме с това и ние да свикваме с това“, коментира Каракачанов и допълни, че всичко документи апелират за толерантност към малцинството, създаване на привилегии, включително и такива, които конституцията не позволява.

„Интеграцията в едно общество означава това, което са направили турците, евреите, арменците, католици, протестанти и т.н. – тоест, да живеят като нормални граждани, да спазват закона, да учат, да си търсят работа, да си изкарват по нормален начин препитанието, а не да чакат на социални помощи, да правят деца не защото ги обичат и искат да се грижат за тях, а защото очакват покрай тези деца да има допълнително социални помощи и на всичкото отгоре да казват „това е наша традиция“. Както виждате, традицията в 21 век да се крадат или купуват булки не е отмряла. Напротив, убеждават ни, че това е нормално. Нормално е 12 – 13-годишни момичета да раждат деца. Не е нормално за здравето на момичето, не е нормално за неговото възпитание, възпитанието на нейните деца, за интеграцията в обществото. Ето заради това са важни Евроизборите“, подчерта Каракачанов.

Министърът на отбраната отрече да е „давал заден“ и добави, че е говорил с премиера Борисов да се забави разглеждането след Евроизборите, за да не бъде обвиняван, че вкарва предложението в средата на предизборната кампания, за да си прави ПР.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име