Intrigi.bg Политика Каракачанов иска да се забрани вносът на плодове и зеленчуци в сезона...

Каракачанов иска да се забрани вносът на плодове и зеленчуци в сезона на българските

329
0

Mинистърът на икономиката да забранява временно вноса и продажбата на плодове и зеленчуци във времето на сезона на прибиране на българските плодове и зеленчуци до тяхното изчерпване на вътрешния пазар. Това предложение е внесъл в Министерския съвет вицепремиерът Красимир Каракачанов, съобщи ВМРО.

Целта на промените е да подпомогне засаждането, отглеждането и прибирането на земеделската продукция, осигуряваща прехраната на българското население в условията на обявената пандемия от COVID-19, се казва в съобщението..

Вицепремиерът предлага нов по-лесен режим за достъп на земеделските работници до полето.

Транспортните средства да бъдат дезинфекцирани от населените места, от които тръгват, а работодателите да осигурят лични предпазни средства – ръкавици и маски, предвижда предложението. Шофьорите ще представят служебни бележки с маршрута и списък на берачите, издадени от съответния фермер.

Каракачанов предлага също да се разреши на хората с дворни места да пътуват безпрепятствено до тях, зада могат да отглеждат плодове и зеленчуци за собствено ползване. Според него бележки за пътуване могат да се издават от кмета по местонахождение на имота.

Друго предложение е мярката 60/40 да се прилага и за сезонните работници.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име