Intrigi.bg Политика Каракачанов: За С. Македония договорът с България е лист хартия за бърсане...

Каракачанов: За С. Македония договорът с България е лист хартия за бърсане на някои части от тялото

110
0

„Северномакедонците смятат че договорът с България е лист хартия, с който могат да си избършат някои части от тялото. От друга страна, големите държави ни натискат по дипломатическа линия да спрем да се противопоставяме“. Това коментира в предаването „Карай направо“ по НОВА ТВ министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

„Скопие иска България да се съгласи да бъде насрочена първата междуправителствена конференция за започване на преговори за членство на Северна Македония в Европейския съюз. Но ние имаме своята позиция. Сключили сме и договор преди повече от три години, който съседката ни не спазва и смята, че няма задължението да го прави.“ 

Той обясни, че България има рамковата позиция, в която са описани няколко правила. Сред тях са да се прекрати езикът на омразата към българите и да се променят учебниците по география и история, в които българският народ е описан с обидни квалификации, като татари, фашисти и убийци. По думите на Каракачанов, учениците в Северна Македония учат открадната история. „Северномакедонците смятат че договорът с България е лист хартия, с който могат да си избършат някои части от тялото. От друга страна, големите държави ни натискат по дипломатическа линия да спрем да се противопоставяме. Една от тях в момента председателства Европейския съюз. Но България има своето достойнство. Тя е суверенна държава и никой не може и няма право да ни принуждава“, заяви категорично военният министър.

В заключение той коментира антиправителствените протести у нас. „За мен има няколко велики въстания – Чипривско, Априлско, Илинденско-Преображенско. И казано въстание на една част от обществото срещу друга не е точно. Велика стачка или велик протест – да. Но да застанат българи срещу българи, не го намирам за нормално“. В ефир Красимир Каракачанов увери, че си е направил PCR тест след пътуването си до САЩ, като резултатът му е отрицателен.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име