Intrigi.bg Политика Каракачанов гневен, поиска глоби за леденото хоро в Калофер

Каракачанов гневен, поиска глоби за леденото хоро в Калофер

709
0

Ритуалът за леденото хоро е преживял турското робство, ще преживее и коронавируса. Има хора, които продължават да не вярват, че има проблеми с коронавирус. Четат какви ли не безумия.

На мен нормални хора са ми задавали въпроси по улицата, вярно ли е, че с военни самолети пръскате зараза, вярно ли е, че ще ни слагате чипове с тази ваксина. Обществото е разделено.

Така Красимир Каракачанов коментира нв „Тази сутрин“ по бТВ леденото хоро в Калофер, което се проведе, въпреки наложените противоепидемични мерки.

Мисля, че трябва да има глоба. Иначе аз съм участвал в този ритуал един път в живота си, преди повече 20 години. Сега не знам дали съм подготвен. Влизал съм във водата, тогава традицията се възстановяваше след 10 ноември. Не съм се хвърлял за кръста, нагазих във водата, имаше други по пъргави от мен, които хванаха кръста, допълни военният министър.

Кога ще бъдат изборите, това зависи от президента, той трябва да ги насрочи. Видяхте, че той първо обяви една дата, после май даде нещо назад, така че както той реши. Според мен трябваше да направи първо консултации с парламентарно представените сили и тогава да обяви дата, но в края на краищата той е човекът, който по конституция може да насрочи дата за изборите.

Най-важно е по време на едни избори да дадеш възможност на хората да гласуват. Не съм разговарял с президента по темата, един път чухме версия за 28 март, след това като че ли нещо друго, но това е негово право.

Трудно е да кажа към момента коя дата е най-удачна, трябва да се избере подходящо време, хората хем да могат да гласуват, хем да не се притесняват, че при гласуването ще са обект на заразяване, а през комисията ще минат няколкостотин човека.

Най-добрият вариант е да се обсъдят нещата и да се прецени кога е най-добре хората да гласуват без страх и да се осигури безопасността им, каза още министърът на отбраната.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име