Intrigi.bg Политика Карадайъ за премиера: Не сме монархия, а се държи като цар, цар...

Карадайъ за премиера: Не сме монархия, а се държи като цар, цар Киро

138
0

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обвини премиера Кирил Петков, че не зачита разделението на властите.

„Премиерът обявил, че събира информация, води разследвания, щял да арестува. Обявява кой е бил престъпник, кой е бил корумпиран и разказал как той се подготвя с доказателства, за да арестува различни хора“, скочи Карадайъ.

„Общините бедстват, детски градини, училища не могат да си плащат сметките, имаше бедствия в няколко общини най-вече в Родопите. Общините с помощта на усилията на хората решаваха проблемите с бедствията, а Петков привика областни управители уж щяха да решават въпросите с бедствията на хората, а досега няма преведена и една стотинка, общините очакват и се молят за съдействие и помощ за тока и за бедствието, а премиерът обявява, че ще им праща проверки, а не съдействие и помощ“, обвини още лидерът на ДПС.

„Той обявява кой е бил престъпник и как бил събирал информация, нещо повече той вече става и рецидивист в нарушаването на Конституцията, защото по Конституция има разделение на властите, знае се кой разследва и арестува и това не е в компетенциите на премиера, но той се опитва да се държи като монарх, като цар, цар Киро“, нападна още Карадайъ.

„Казаха, че ще се саморазправат с кметовете на общини на опозицията ДПС и ГЕРБ, защото те нямат кметове на общини, защото на местните избори ги нямаше на политическия терен. Изводът е – чрез саморазрава с местната власт да се предизвикат частични избори, да се настанят и в местната власт и да си произведат предсрочни избори, за да могат да си елиминират коалиционните партньори, да останат сами на власт и тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще имаме цар Киро“, скочи още той.

„А виждаме, че те си имат и дворцови привички – както цар Киро обяви, че ще ходи пеша, така НСО му разнася храната из София, а първата му дама проверява дали плодовете и зеленчуците му са свежи. В България си имаме цар, Всевишният още дълги години живот да му дава, цар Симеон Саксобургготски е жив и здрав, но България е парламентарна република по Конситуция“, обобщи Карадайъ.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име