Intrigi.bg Актуално Кантарджиев: Да се отложи публиката по стадионите и отварянето на баровете

Кантарджиев: Да се отложи публиката по стадионите и отварянето на баровете

91
0

Има мерки, които не трябва да се разхлабват на този етап, според директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

„Притеснява ме, че всяко разхлабване на мерките може да доведе до повишаване на случаите. Спортните мероприятия и заведенията най-много ме притесняват. Трябва да бъде отложено пускането на много публика и отварянето на нощните заведения“, заяви той в ефира на предаването „Офанзива с Любо Огнянов“.

Според него моловете не са толкова рискови, ако са само места за пазаруване, а не за събирания.
По думите му повече от 95% от случаите на коронавирус у нас вече са от британския вариант.

„Трета доза от ваксините ще трябва да се слага, само ако се получи бързо разпространение на щам, който може да се промени. Втората игла увеличава защитата с 15-20%. Ако човек се разболее между двете дози на ваксините, не е необходимо да приема втората, защото вече ще има имунитет“, каза той.

В понеделник здравният министър в оставка проф. Костадин Ангелов ще съобщи официалната позиция във връзка с имунизацията с AstraZeneca оттук нататък.

Проф. Кантарджиев коментира и разформироването на Националния оперативен щаб (НОЩ), както и задачите, които той ще продължи да изпълнява.

По думите му НОЩ е започнал работа с четирима лекари, както и хора от Външно министерство и полицията.

Задачите му са били да информира правителството за хода на пандемията, което ще продължава да прави, да координира контактите между държавните институции.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/obshtestvo/2021/04/17/kantardjiev-da-se-otloji-publikata-po-stadionite-i-otvarianeto-na-barovete.487398

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име