Intrigi.bg Куриози Кандидат-шофьорка с шокиращ разказ през какво е преминала, съди инструктора

Кандидат-шофьорка с шокиращ разказ през какво е преминала, съди инструктора

2141
1

Кандидатка за шофьорска книжка от Елена даде на инструктора си и автомобилната школа, в която се записала, на прокуратурата и на Икономическа полиция. 20-годишната Цветелина Димитрова вече трета година не може да приключи с обучението си, пише „Борба“.

„Предлагаха ми пари, за да не се оплаквам. Звънят ми по телефона и ме заплашват. Преди два дни си поисках картона от фирмата в Горна Оряховица, но ми беше отказано. Все пак успях да преснимам с телефона и се изумих, защото само три подписа бяха мои, а останалите са фалшифицирани. Подадох жалба срещу инструктора в прокуратурата в Елена и жалба срещу фирмата в Икономическа полиция в Горна Оряховица“, разказа 20-годишната бъдеща шофьорка.

Цветелина разказала всичко на началника на търновската ДАИ Йордан Иванов, който привикал шефа на фирмата от Горна Оряховица и изискал въпросните картони за изкарани практически часове с фалшиви подписи на курсистката, удостоверяващи, че уж било проведено пълно обучение.

Документите са предадени на полицията. От своя страна Йордан Иванов потвърди скандалната история с Цветелина и подчерта, че такова нещо му се случва за пръв път, откакто е на този пост. Горнооряховската автошкола пък била сред реномираните с над 20 г. практика и той до момента не е имал оплаквания срещу нея.

Цялата сага с шофьорския курс на Цветелина започнала през 2018 г. Тя твърди, че още тогава платила цялата сума от поисканите 750 лева, но не й издали касов бон. Изкарала няколко часа и била пусната на листовки, но чак през 2019 г. Не успяла да ги вземе, а след това забременяла и спряла курса.

През август 2020 г. започнала отново срещу 50 лв., които дала на инструктора от Елена, но и този път не получила касов бон. Явила се на изпит на 19 януари и го взела. После започнала да чака за практическия по кормуване.

След като минал месец, а не я потърсили, започнала да звъни на инструктора. Попитала и за изпита пред БЧК, но той й казал да си търси сама свободна дата в друг град. Решила да намери друга школа и да изкара най-сетне курса, за да вземе книжка.

„Казаха ми обаче, че не мога да се местя от фирмата и първото кормуване трябва да е при тях. Ако ме скъсат отново, тогава да се махна. Пак се нагърбих тогава с детето на ръце и с родителите си да търся кола и да отида до Горна Оряховица във фирмата да си искам картона. Тогава стана скандалът, последваха заплахите и предупрежденията да не ходя в ДАИ. Но аз отидох и съм доволна от отношението на директора“, сподели още Цветелина.

В офиса на автошколата собственикът й предложил да направят нов картон с изкараните практически часове и тя да се подпише саморъчно. Изведнъж й намерили и дата за кормуване – 11 март. Тя отказала и след срещата с Йордан Иванов се прибрала в Елена. Тогава на центъра я пресрещнал инструкторът и предложил пари за нов картон, а този с нейните фалшифицирани подписи да изчезне, нов безплатен курс, пише още в жалбите си до прокуратурата и полицията Цветелина Димитрова.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име