Intrigi.bg Актуално Камионът в Англия е регистриран във Варна, какво още се знае

Камионът в Англия е регистриран във Варна, какво още се знае

338
0

Камионът е регистриран във Варна, но е вероятно е собственост на жена от Северна Ирландия. Домашният й адрес е посетен.

Камионът е влязъл през Холихед, Уелс, но празен, а товарът е влязъл от Белгия. Подозира се, че жертвите са се качили в камиона в района на пристанището.

Това разказва пред NOVA Христина Иванова – българка, която живее в Лондон.

По думите й една от версиите e, че и самият шофьор е нямал информация за това, какво е превозвал. „Не е ясно, кой е намерил телата първи. Съобщава се само, че към 13:30 местно време е подаден сигнал в полицията“, каза още тя.

Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите  установиха, че камионът с българска регистрация е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт.

Според Иван Димов от Министерството на външните работи

не е ясно дали сред жертвите има български граждани,

но основната версия на разследването е, че хората, починали в камиона, са били жертви на трафик или нелегални мигранти.

„Властите в Англия предупредиха на последния си брифинг, че идентифицирането на телата ще отнеме доста време поради състоянието, в което те са се намирали“, каза още Иван Димов.

„Нямаме никаква информация, но и нямаме данни и основания, които да сочат, че там може да има български граждани, както и такива да са замесени като извършители на престъплението, тъй като камионът от 2017 година не е минавал през страната“, посочи съветникът на министъра на външните работи.

Белгийската прокуратура също започна разследване. Властите се опитват да установят дали и за колко време камионът е пътувал през Белгия.

25-годишният шофьор остава в ареста по подозрение в убийство. Британски медии съобщиха, че името му е Мо Робинсън от Северна Ирландия.

Камионът с марка „Скания“ е регистриран във Варна на името на фирма на ирландска гражданка. Шофьорът на камиона е гражданин на Северна Ирландия. Той е задържан и дава показания по случая.

Първоначално британската полиция съобщи, че камионът е влязъл във Великобритания през Холихед на северозападния край на Уелс – едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия. В сряда вечер обаче се поправи и съобщи, че вход е Белгия.

Уеб Дизайн и изработка на сайт от BULTAG

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Вашето име